Духовния индийски водач Садгуру, който е и инициатор на движението

...
Духовния индийски водач Садгуру, който е и инициатор на движението
Коментари Харесай

Духовният водач Садгуру идва в България


Духовния индийски лидер Садгуру, който е и основател на придвижването „ Save Soil “ – „ Спасете почвата “, идва в България на 18 април. Той ще се срещне с вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който се включва в интернационална акция за повишение на осведомеността и смяна в отношението към запазване на почвите на планетата.

Според данните на придвижването на Садгуру, 52% от почвата в света към този момент е със мощно влошени качества. При сегашните темпове на утежняване всеки ден, 90% от почвата в света ще бъде с ниски индикатори до 2050 година Половината от горния почвен пласт на планетата е загубен през последните 150 години – по този начин всяка секунда губим един декар почва. Тъй като този проблем се задълбочава по целия свят, той ще окаже влияние върху редица области, в това число производството на храни – съгласно прогнозата спадът ще е над 40% за 20 години.

Посветен на идеята в отбрана на почвите и в устрема на придвижването да сигнализира обществото и държавните управления по света, Садгуру е подхванал странствуване с мотоциклет през Европа и Азия. В името на тази идея той е тръгнал преди месец от Лондон, ще измине 30 000 км през 25 страни в Европа, Близкия Изток и ще приключи пътуването си в Индия. Духовният лидер ще бъде в България от 18 до 20 април – София е спирката по пътя от Будапеща към Букурещ.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР