Дубай се очерта като убежище за богати руснаци, които бягат

...
Дубай се очерта като убежище за богати руснаци, които бягат
Коментари Харесай

Заможни руснаци бягат в Дубай, за да се спасят от санкциите

Дубай се очерта като леговище за богати руснаци, които бягат от резултатите на наложените наказания поради войната в Украйна.

В последно време невиждан брой съветски милиардери и бизнесмени идват в Обединените арабски емирства (ОАЕ), осведоми BBC.

Имотните покупки от страна на руснаци в Дубай са скочили с 67% през първите три месеца на 2022 година

ОАЕ не наложи наказания на Русия, нито разкритикува нашествието й в Украйна.

Страната също по този начин дава визи на несанкционирани руснаци, до момента в който доста западни страни ги ограничиха.

Смята се, че стотици хиляди са напуснали Русия през последните два месеца, макар че за това няма точна статистика.

Руски икономист твърди, че към 200 000 руснаци са напуснали страната в първите 10 дни след началото на войната.

Virtuzone, която оказва помощ на компании да стартират активност в Дубай, регистрира нарастване на съветските клиенти.

"Получаваме пет пъти повече запитвания от руснаци, откогато войната стартира, " декларира пред BBC основният изпълнителен шеф Джордж Хойге.

"Те се тормозят от икономическите последствия, които предстоят. Затова се местят тук, с цел да подсигурят благосъстоянието си, " добавя той.

Приливът на съветски жители е нараснал търсенето на първокласни вили и жилища в Дубай. Имотни сътрудници регистрират покачване на цените на парцелите, защото руснаци, идващи в емирството, търсят да закупят жилища.

Базираната в Дубай имотна организация Betterhomes регистрира скок с две трети на покупките на парцели от страна на руснаци през първите три месеца на 2022 година

Друга имотна организация, Modern Living, пък е наела рускоговорящи брокери, с цел да отговори на повишеното търсене. Главният изпълнителен шеф Тиаго Калдас споделя, че са получили доста позвънявания от съветски жители, които желаят да се реалокират неотложно в Дубай.

"Руснаците, които идват тук не купуват парцели единствено за инвестиция, те гледат на Дубай като на втори дом, " споделя той.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР