Дубай-перлата в короната на Арабските емирства. Известен с пясъците, слънцето

...
Дубай-перлата в короната на Арабските емирства. Известен с пясъците, слънцето
Коментари Харесай

Вижте перлата Дубай през погледа на една пловдивчанка

Дубай-перлата в короната на Арабските емирства. Известен с пясъците, слънцето и отличните си търговски центрове, той се е трансформирал в топ дестинация на бохемите, както у нас, по този начин и в чужбина. Дубай е ослепителен, разнолик и вселенски град, ситуиран върху сините води на южния залив и златните пясъци на пустинята, написа " Трафикнюз ".

От едно рибарско населено място в средата на пустинята, Дубай през днешния ден очарова селият свят с великански небостъргачи, изкуствени острови и хотели на самият бряг на морето.

Не един или двама пловдивчани са посетили перлата на емирата. Дубай през последното десетилетие се трансформира в най-желаната туристическа дестинация. Горещият само че изсъхнал климат, омекотен от бризовете от Арабския залив, чарът на мистичната пустиня, страхотните плажове и шанса да се докоснете до арабската просвета, до момента в който се наслаждавате на западните удоволствия, са единствено част от неустоимото прелъщение.



Туроператорски организации са залели страниците си с предложения, от коя до коя по апетитни. Но какво е в действителност Дубай за един екскурзиант. Ще ви разкажем прекарванията на една пловдивчанка в топ дестинацията.

Верджиния е пътувала през ноември. Още с кацането й на летицето е била погълната от Дубай. И въпреки първоначално да са били уплашени от внезапната разлика във времето, то първото усещане на най-важно. Европейците са се чувствали некомфортно от обстоятелството, че на всички места към тях ги заобикалят дами с бурки и мъже с в дълги бели плебеи.



Както казахме първото усещане е най-важно, та да забележим какво е впечатлило пловдивчанката. Тя описа, че най-интересни са били служащите по строителните обекти. Мургави мъже неуморно непрекъснато се трудят. Още с влизането си емирството се виждат емблематичните здания на Бурдж ал Араб и Бурж Халифа.

Верджиния поучава всеки, който е решил да посети Дубай е да приготвите леки летни облекла, само че и да не забравите яке, належащо вечер. Трябва да се внимава с облекла, които разкриват прекомерно доста от тялото и може да се сметнат за провокативни. На избрани места гостите на страната и в частност дамите би трябвало да покриват главите си.

Алкохолът е разрешен в заведенията за хранене и питейните заведения на хотелите. На заведенията за хранене отвън хотелите е неразрешено да сервират алкохолни напитки.

Впечатление вършат първокласния автопарк. Ламборджините, ферарита и бентлита са най-често срещаните коли, които с висока скорост минават около туристите.



Естествено погледите на европейците са приковани от локалните поданици. Няма жена, чието лице и тяло да бъде намерено. Под хаджибата обаче се демонстрират последните модели на водещи международни марки. От нея се носи безценен парфюм, под черната й се виждат финален модел обувки на Прада, в ръката си носи чанта на Долче. Мъжете – облечени с дълги бели облекла.

В Дубай локалните са малко,но са богопомазани, страната или по-скоро шейха им подсигурява всичко, обучение,здравеопазване,финанси, дом. Родиш ли се в Дубай,считай че живота ти ще е златен. Но пък това не е толкоз просто!

Само дете от татко емират и майка емиратка има правото да получи статут на емират. Ако майката или бащата не е с този генезис,тогава доста от правата на същински емират се губят.

Тези хора не работят, те имат прислужници, те живеят в невероятни къщи, тъкмо като в една същинска арабска приказка.



Та да се върнем на местата, които наложително да посетите. Няма най-хубава забележителност или екскурзия,всички са неповторими! Всяка имя своите страсти,всичко си заслужава да се види, споделя пловдивчанката.

Безспорно едно от най-незабравимите преживявания е сафарито в пустинята. Туристите имат две варианти за прекосяването на пясъчните дюни-с камила или с високо скоростен джип. На това място, човек се усеща слаб пред мощта на пустинята, неграмотен пред мъдростта на природата и безсилен под гаснещите лъчи на слънцето, споделя Верджиния. В средата на пустоща съобразителните араби са направено бедуинско населено място, в което може да се видят обичайни танци и да се похапне барбекю под намерено небе.







Екскурзия до Абу Даби

Абу Даби е незабравим град, подреден, ефикасен и прелестен за живеене, който омайва със спокойствието на белите пясъци и първокласните здания. Безспорно шампионата в архитектурно отношение се държи от фамозната джамията „ Шейх Зайед. Ако желаете да преживеете нещо неповторимо, в Абу Даби може да плувате с делфин. И въпреки атракцията да е скъпа, то прекарването не може да се опише с нищо друго.





Феновете пък на високата скорост не могат да изоставен Абу Даби преди да посетят „ Ферари Уърлд “, най-големият в света закрит тематичен парк, подслонен под купол, в познатите цветове на „ Ферари “. Там може да видите всички модели коли и да вдигнете адреналина на макс на най-скоростното влакче в света.

 Снимка на Вера Ваклинова.

Верджиния поучава, че безусловно би трябвало да се посети изкуствения остров „ Палмата “, през „ стъблото “ до емблематичния хотел Атлантис. С „ абра “ -традиционна дубайска лодка може да се впусните по каналите и да видите от близко 7-звездния хотел Бурдж ал Араб. Той има форма на платно. Това е общоизвестен факт, само че забавното е, че задната страна е неразрешена за снимане. Причината-основите му образуват голям кръст. Да, кръст в мюсюлманска страна е лека смущаващо за локалните. Преди време хотелът е бил изрисуван и върху номерата на такситата, само че поради християнския знак е бил отстранен.

Пловдивчанката споделя и различен забавен факт. В Дубай прясната вода е мит. В хотелите в никакъв случай не би трябвало да се пие вода от чешмата, а единствено бутилирана.



Ако желаете да се почувствате звезда, безусловно би трябвало да посетите основната алея JBR. Това е улицата, през която емиратите минават с най-луксозните си коли, с цел да се покажат. От вътре е допустимо да се покаже и някой жив тигър.



Кулминацията на всяко посещаване в Обединените Арабски Емирства е преживяването да се изкачите на върха на най-високата постройка в света. Панорамата от терасата на 124-тия етаж ще открие пред вас изумителни хоризонти. Изкачването стартира от приземния етаж на Дубай Мол, по някой от 57-те асансьора в постройката, които се движат със скорост от 18 метра в секунда.

Верджиния споделя за край, че всеки който желае да се почувства като в приказката за Аладин, то безусловно би трябвало да посети Дубай.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР