Дружеството WorldRemit за международни разплащания изнася интересна статистика в традиционното

...
Дружеството WorldRemit за международни разплащания изнася интересна статистика в традиционното
Коментари Харесай

Какви средства заделят домакинствата за посрещане на Коледа 2022 по света? Сред водещите е арабска страна

Дружеството WorldRemit за интернационалните разплащания изнася забавна статистика в обичайното си проучване за разноските на популацията на обособени страни за посрещане на Коледа. Тя хвърля светлина както върху равнището на витален стандарт, по този начин и върху степента на набожност на обществата. Тази година са изследвани общо 24 страни, в които християнското население /мнозинство или малцинство в самата държава/ преобладаваща е католическата или протестантската деноминация. Държави с преобладаваща източноправославна вяра измежду християнското население не са обект на проучване.

Ако сумата е дадена общо, то прекомерно забавна е разбивката във връзка с трите пера, а точно храна, украса и дарове. Тяхната непропорционалност може да насочи и към спецификата на народопсихологията на обособените нации, а евентуално и към разликите сред християнските деноминации, изповядвани в обособените общества. Прави усещане, че при протестантите /нюансирано и в тяхната голяма вариативност/ преобладават разноските за подаръците, т.е. персоналното внимание е преобладаващо. За тяхна разлика, католиците отделят повече средства за храната и/или дружно с декорациите заемат по-голяма част от финансовата подготовка за посрещането на Коледа. Това демонстрира, че груповата взаимност е водещ съставен елемент при посрещането на този водещ християнски празник.

Интересното е, че водеща е Канада с 2 100 $. Доминиращите разноски за дарове би трябвало да демонстрира, че болшинството християни там са протестанти. Официалната статистика обаче дава информация, че множеството канадски християни са католици. На второ място е Ливан, в който локалните християни са едвам малко над 30%. Огромното болшинство от тях са маронитите-католици. Те разходват 2058 $ като има паритет сред средства за храна и дарове. Следва Германия с 1453 $, Съединени американски щати – 1236 $, Франция – 1127 $, Австралия – 1077 $, Мексико – 1076 $, Обединеното кралство – 1075 $, Нидерландия – 679 $, Камерун – 612 $, Филипините – 569 $, Испания – 499 $, Гватемала – 315 $, Нигерия – 309 $, Фиджи – 290 $, Колумбия – 272 долара…на последно място е Уганда с 90 $.

Според тазгодишното проучване на WorldRemit международната инфлация се е отразила отрицателно на коледното извършване на покупки. Авторите на материала смятат, че евентуално семействата в страни като Филипините, Уганда и Нигерия са похарчили повече от 100% от техните месечни приходи, като някои от тях са достигнали цели 156%. В същото време в Обединеното кралство празнуващите Коледа са изразходвали към 65% повече спрямо 2021 г.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР