Дружеството Сортови семена - Eлит ЕАД отказва да извърши сделката

...
Дружеството Сортови семена - Eлит ЕАД отказва да извърши сделката
Коментари Харесай

Министър Иванов скочи на ГЕРБ заради отказа на Сортови семена: Това е саботаж на държавата

Дружеството " Сортови семена - Eлит " ЕАД отхвърля да извърши договорката за присъединяване на страната на пазара за зърно. Това е бойкот на действието на държавното управление, сподели министърът на земеделието Иван Иванов на конференция. Приканвам членовете на Управителния съвет неотложно да си подадат оставките и да изоставен. Бих ги попитал за какво получават заплати и каква е тяхната активност, добави той.

По думите му въпросните хора са свързани с ГЕРБ. Това е жестоко деяние от тяхна страна. Това е част от акцията, която се пробва да сложи на колене българските жители или да нямат самун, или да го купуват на непостижими цени, акцентира земеделският министър. Съветът на шефовете на това сдружение съобщи, че не искат да се занимават с това, точно по тази причина би трябвало да намерим различен механизъм. Дружеството " Сортови семена - Елит " ЕАД не е в ликивидация, не споделят какво ще вършат ", добави министър Иванов.

Това е бойкот на страната. Сега ще се забавим с най-малко една седмица, съобщи Иванов. Той заяви, че на следващия ден ще бъде оповестено сдружение, което да извърши пазаруването на зърното. Дружеството е 100% благосъстоятелност на Министерството на земеделието. Условията за изкупуване ще бъдат тези, сложени от Държавния запас. Ще се работи с брокерите на Държавния запас, които няма да вземат комисионна, няма да се работи брокерите на Софийската стокова борса, призна министърът. 

Той разкри, че закупеното от страната зърно ще се съхранява в хранилища на търговци и производители. В момента, по наша информация, у нас има хранилища за към 14 милиона тона зърно. Наличните количества в страната до предходната седмица бяха към 2 млн. тона пшеница. Това значи, че има задоволително складови площи, разяснява Иванов.

Припомняме, че главното терзание на аграрни производители е, че могат да съхраняват зърното до идната годишна продукция, а точно до края на юни, тъй като след това идва новата годишна продукция. Министърът призна, че към този момент се мисли по този въпрос, като специфични комисии ще обследват наличните бази за зърно и свободните площи. Комисията работи към този момент две седмици.

Министър Иванов отговори и на въпрос, обвързван с цената на олиото. Припомняме, че способените институции вършат инспекция за далавера на пазара на олио. Нашето мнение, както и това на Министерството на стопанската система, е, че има изкуствено завишаване на цените, съобщи министър Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР