Дружеството се проверя за пране на пари, данъчни престъпления, организирана

...
Дружеството се проверя за пране на пари, данъчни престъпления, организирана
Коментари Харесай

Компанията NEXO: Ще съдим България, сметката ще я платят гражданите

Дружеството се ревизира за пране на пари, данъчни закононарушения, проведена незаконна група, компютърни закононарушения и банкова активност без лиценз

Компанията " Нексо " към момента не е получила обвинителния акт за извършената през вчерашния ден акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Дружеството се ревизира за пране на пари, данъчни закононарушения, проведена незаконна група, компютърни закононарушения и банкова активност без лиценз, осведоми.

Криптокомпанията се закани да съди България. А следствието предизвика и взаимни обвинявания сред политици: от ГЕРБ оповестиха, че ревизират дали криптобанката е финансирала " Продължаваме промяната ".

" Добре е да се ревизира дали има финансиране на " Продължаваме промяната " от лица, свързани с " Нексо ". Това елементарно се ревизира ", съобщи Тома Биков от ГЕРБ-СДС, откакто уточни, че Настимир Ананиев е съучастник на един от създателите на " Нексо ".

Настимир Ананиев разгласи, че ще съди всеки, който замеси името му в неистини, и разяснява, че " Нексо " не е финансирала никаква акция или активност на " Продължаваме промяната ". За Антони Тренчев той изясни, че го познава от 43-ото Народно заседание, както го познавали и Даниел Митов, Тома Биков и Петър Николов, сегашни депутати от групата на ГЕРБ-СДС.

" Имали сме желание за активност и взаимни планове, които, за жалост, не се реализираха. В момента не съм в съдружничество нито с Антони Тренчев, нито съм в управителни органи на каквито и да е сдружения ", изясни Ананиев за връзката си с Тренчев.

По-рано през днешния ден в мнение до медиите от " Нексо " оповестиха, че обезщетенията, които България ще изплати след заведените и извоювани искове от " Нексо ", ще са следващ антирекорд в размер на стотици милиони, само че за жалост, ще са за сметката на българския поданик.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР