Дружеството продължава работа за гарантиране на сигурността на електрозахранването Г-н

...
Дружеството продължава работа за гарантиране на сигурността на електрозахранването Г-н
Коментари Харесай

Петър Холаковски, изп. директор на ЧЕЗ Разпределение: Повече от всякога обществото се нуждае от нас


Дружеството продължава работа за гарантиране на сигурността на електрозахранването

Г-н Холаковски, има ли риск за сигурността на електрозахранването, откакто спряхте плануваната поддръжка на мрежата?
Ние не стопираме поддръжката на мрежата, в противен случай. Независимо, че работим в условия на изключително състояние, наблягам, че не стопираме да поставяме старания за гарантиране на сигурността на електрозахранването. Съзнаваме, че огромна част от хората работят от у дома, децата към този момент учат от у дома и правим спешни и превантивни поправки, с цел да поддържаме надеждна и качествена услуга за тях. Спряхме, несъмнено, всички действия, които изискват планувани спирания на електрозахранването и ще правим такива, единствено тогава, когато това се постанова по неотложност. Неотложните действия по поддръжка и ремонт на мрежата няма по какъв начин да преустановим, тъкмо противоположното, ускоряваме контрола над работата на оборудванията, с цел да не допуснем спомагателни изключителни обстановки. Важно е да не смущаваме още повече спокойствието на хората и бизнеса. Ние знаем терзанията на хората, те са близки до нашите.

Знаем, че за отчитане на електромерите постоянно се постанова директен контакт сред жителите и чиновниците, по какъв начин сте решили този въпрос?
Това беше една от главните ни грижи.Още преди дни хората започнаха да отхвърлят доклада на електромери, с цел да избегнат директния контакт със чиновниците ни, там където той се постанова. Ние, от своя страна, при разрастването на вирусното разпространяване и оповестяването на изключително състояние, бяхме длъжни да предприемем ограничения да защитим личния състав си. Разбира се, прекъсването на доклада там, където се постанова това да стане в домовете на хората, не може да бъде единствено наше решение, належащо е да получим съответните позволения, да осведомяваме Регулатора. Сега мога да кажа, че отчитането на електромерите продължава по естествения метод, а там, където това би трябвало да стане посредством директен контакт с жителите, електрическата енергия ще бъде начислявана според планирана консумация, по съответната формула, залегнала и в нормативните актове. След като изключителното състояние завърши и се извърши действителен доклад на електромерите, електрическата енергия ще бъде изравнена. Смятам, че това е най-хубавото решение както за жителите, по този начин и за чиновниците на сдружението. Ще сведем до най-малко неудобствата за всички.

Как решавате въпроса с връзката с клиентите?
Разчитаме на Вас, медиите, и на нашите онлайн канали за връзка всяка изключителна вест да доближи до хората. Що се отнася до съответните въпроси, които ги интересуват, съветваме това също да става посредством нашите електронни канали за връзка, макар че центровете за обслужване на клиенти работят. На националната телефонна линия 0700 10 010 и имейл адреса [email protected] могат да бъдат подавани сигнали за разстройства в електрозахранването и да бъдат отправяни всевъзможни въпроси във връзка с активността на електроразпределителното сдружение. Всеки проблем ще бъде обсъждан самостоятелно. Повече информация за предлаганите електронни услуги може да бъде открита на уеб страницата на сдружението www.cez-rp.bg . Разполагаме с механизмите, посредством които бързо и сполучливо може да се приложи модел за отдалечено обслужване на клиентите. Знаем, че клиентите ще проявят схващане и самообладание при възможни забавяния. За всички ни е мъчно.

Срещате ли компликации по отношение на личния състав при застраховане на всички действия, които няма по какъв начин да отложите?
Трудности срещаме в търсенето на решения, посредством които да подкрепим работата на чиновниците. Това допускам важи за всеки шеф, който не може да си разреши да спре работа в тази конюнктура. Но изрично мога да кажа, че хората не се отхвърлят, работят без значение от персоналните си терзания. За положително или за неприятно ние работим в сфера, която не може без нас. Изпълняваме лицензионни отговорности, имаме социална отговорност. Гордея се, че управлявам чиновници, които осъзнават това. Загрижен съм за здравето им и върша всичко допустимо да облекча работата им, без да застраша сигурността на услугата, която предлагаме. За страдание работим в изключително състояние, което подлага на тестване нашите воля, самообладание, съпричастност, професионализъм. Това е една обстановка, с която всички ние се сблъскваме за първи път. И желая категорично да благодаря на всички чиновници, които няма по какъв начин да останат у дома, само че извършват съзнателно служебните си отговорности. Изключително горделив съм с тях. Благодаря им, че се борим дружно. Защото в този момент, повече от всеки път, обществото се нуждае от нас. И ние би трябвало да продължим.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР