Дружеството подаде сигнал в Комисията за финансов надзор заради ,

...
Дружеството подаде сигнал в Комисията за финансов надзор заради ,
Коментари Харесай

„Градус“ със сигнал до КФН заради твърденията на Илчовски

Дружеството подаде сигнал в Комисията за финансов контрол поради, ръководена от Мая Манолова, оповестиха от компанията. В сигнала са приложени финансово - счетоводни данни, с които, съгласно „ Градус “ се потвърждава, че изказванията на Илчовски са погрешни и подвеждащи, което има директно отражение върху цената на акциите на сдружението на Българската фондова борса.
Според „ Градус “ изказванията на Светослав Илчовски дават „ лъжливи или подвеждащи сигнали “ във връзка с цената на акциите на компанията, които се търгуват на Българската фондова борса и „ дефинират тази цена на извънредно и изкуствено ниво “.
 Три часа разпитваха Илчовски в прокуратурата като очевидец Три часа разпитваха Илчовски в прокуратурата като очевидец
Бизнесменът Светослав Илчовски бе на разпит в Софийската градска прокуратура през днешния ден, предава БНР. След тричасовия разпит той разгласи, че е...
Ето за какво компанията сезира Комисията за финансов контрол с настояването „ за провеждането на цялостна и цялостна инспекция дали тези дейности съставляват манипулиране на пазара на акциите на „ Градус ”, се споделя в известието до медиите.
В сигнала до регулатора е приложена цялата финансово-счетоводна информация (за разлика от отчасти и изборно предоставената такава от страна на Илчовски), в това число фактури, приемо-предавателни протоколи и други документи, които ясно потвърждават, че всевъзможни изказвания за „ фиктивни обороти ” са безпочвени и злонамерени.
При определяне на административно нарушаване Комисията може да наложи административни санкции в размер до 5 млн. лв., написа още в известието.
Комисията за финансов контрол се самосезира поради изказванията в Комисията по проверка, а Национална агенция за приходите оповестиха, че стартират инспекции, които могат да доведат и до проверки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР