Дружеството Ню геймс, което организираше най-голямата частна лотария на Васил

...
Дружеството Ню геймс, което организираше най-голямата частна лотария на Васил
Коментари Харесай

”Ню геймс”, организатор на лотарията на Божков, поиска обявяване в несъстоятелност

Дружеството ”Ню геймс ”, което организираше най-голямата частна лотария на Васил Божков - ”Национална лотария ”, е поискало да бъде оповестено в неплатежоспособност, се вижда от документи, качени в Търговския указател, заяви ”Капитал ”.
Молбата е до Софийския градски съд и е подадена на 28 февруари. Тогава от " Ню геймс " оповестиха, че сметките им са запорирани от Национална агенция за приходите.

От писмото до съда се схваща, че Комисията по
хазарта е открила обществени отговорности на компанията в размер на 273 млн. лева От " Ню геймс " са обжалвали този акт.

Над 20 хиляди търговци на дребно желаят обезщетения поради непродадените лотарийни билети

Дотук се стигна, откакто Народното събрание отстрани частните
лотарии на 7 февруари с гласовете на ръководещата коалиция сред ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. Промените в Закона за хазарта бяха импортирани от зам.-председателя на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов в края на януари.

Така монополът върху лотарийните игри стана държавен и беше даден на Българския състезателен тотализатор, а лицензите на частните оператори - " Национална
лотария " и " Лотария България ", бяха отнети. Мажоритарен дял в тях имаше Васил Божков, към който има повдигнати 11 обвинявания.

Над 20 000 дребни търговци от цялата страна са купили лотарийни билети на " Национална
лотария " на стойност към 40-50 млн. лева и в този момент търсят метод да не търпят вреди от прекъсването на частните игри, стана ясно в четвъртък.

Търговците, обединени в Българската асоциация на търговците на тютюневи произведения (БАТТИ), писаха до премиера, че се притесняват от обилни загуби и желаеха обезщетения от страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР