Другите въпроси от юридически и административен характер ще бъдат обсъдени

...
Другите въпроси от юридически и административен характер ще бъдат обсъдени
Коментари Харесай

Патриарх Неофит назначи свещеници от София в Руската църква

Другите въпроси от юридически и административен темперамент ще бъдат разисквани на постоянно съвещание
Българският патриарх Негово Светейшество Неофит назначи свещеници от София в съветската църква „ Св. Николай Мирликийски ”. Заповедта на патриарх Неофит е от през днешния ден, 25 септември – три дни откакто храмът бе затворен. Решението е в осъществяване на пълномощията на Негово Светейшество и като Софийски митрополит.
„ Софийската Света митрополия подсигурява, че никаква част от имуществото на църквата няма да бъде погубена или повредена. Както и до момента вярващите ще могат да се поклонят пред мощите на Свети Серафим Софийски и да измолват неговата плодородна помощ и поддръжка ”, гласи известието на патриаршеския уебсайт.
Мотивите за това решение са израз на грижа за вярващите. Така се резервира положителният ред в църквата и следва да бъде разбирано единствено в неговия нравствен аспект. С него не се засягат вещни или други права на който и да било, каквито са им обезпечени от светските закони.
Всякакви други въпроси от всемирски юридически и административен темперамент, имащи отношение към проблема, ще бъдат разисквани на постоянното съвещание на Светия Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия, се споделя в известието.
Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит е уведомил за подхванатите дейности със свое преднамерено писмо Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил и чака подпомагане от съветското посолство в София за отваряне на храма.
Преди да поемат своите отговорности, духовниците бяха признати от Негово Светейшество в постройката на Софийска света митрополия, който ги благослови и им даде своето Първосветителско напътствие в носенето на идните отговорности.
Припомняме, проблемите в Руската църква започнаха при предходния предстоятел на храма – Филип Василцев, който направи всичко допустимо да в профил българските свещеници, които работеха там и да изгони българските енорияши.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР