Други няколко хиляди са в неизвестностНай-малко 2800 души са загинали,

...
Други няколко хиляди са в неизвестностНай-малко 2800 души са загинали,
Коментари Харесай

Град се превърна в гробище в Либия, над 2800 души са загинали от наводненията

Други няколко хиляди са в неопределеност

Най-малко 2800 души са починали, а доста други остават в неопределеност, откакто наводненията, породени от бурята Даниел, удариха Източна Либия, съгласно медицински източник от Либийския червен полумесец във вторник.

Най-засегнатите от злополуката в неделя градове са Дерна, Бенгази, Байда и Ал Мардж, както и Суса.

„ Статистиката включва всички наранени градове, които са били изложени на наводнения “, сподели източникът, като акцентира, че множеството хора са починали от удавяне или от сриване на жилищни здания.

Около 7000 фамилии остават блокирани в засегнатите региони, сподели източникът, добавяйки, че се организират избавителни интервенции за евакуацията им.

Либийският червен полумесец също загуби четирима от своите чиновници, до момента в който помагаха в избавителните интервенции. Още един остава в неопределеност.

Осама Хамад, началник на назначеното от Народното събрание държавно управление, в понеделник сподели, че броят на починалите единствено в Дерна е над 2000, а хиляди се считат за изчезнали.

Абдул Хамид Дбейбе, началник на основаното в Триполи държавно управление на единството на Либия, разгласи всички региони, изложени на бурята и наводненията, за зони на злополучие и разгласи три дни народен печал.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР