Другата седмица властите ще обсъдят дали хората с антитела да

...
Другата седмица властите ще обсъдят дали хората с антитела да
Коментари Харесай

До дни решават за зелени сертификати за антитела

Другата седмица управляващите ще обсъдят дали хората с антитела да получават зелен документ. „ Допитали сме се до експертните препоръки по вирусология и епидемиология за това дали могат антителата да бъдат употребявани като маркер за преболедуване на ковид и издаване на документ. В рамките на тази седмица въпросът ще бъде разискван и евентуално другата ще имаме решение ", сподели зам.-здравният министър Тома Томов, представен от Нова телевизия.

На брифинга беше коментирано и дали има противопоказания за слагане на ваксина.

„ Абсолютна контраиндикация е съществуването на анафилаксия или свръхчувствителност към някои от съставените елементи на имунизацията или на помощните субстанции. Ваксинацията може да се отсрочи във времето при съществуване на остро инфекциозно заболяване, декомпенсиране на хронични болести – на сърце, бял дроб, бъбреци, неврологични затруднения ", сподели още доктор Томов.

Заместник-здравните министри обясниха и какво би трябвало да се направи при алергична реакция след имунизация. „ Когато има остра алергична реакция след първата игла, това към този момент е противопоказание и не се ползва втора. Отмине ли това положение, към този момент може да се одобри идната доза “, разясни доктор Златанов.

За хората, които в даден миг, не могат да получат ваксина, ще се попълня формуляр от доктор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР