Друг проблем са списъците, които се изготвят - по тях

...
Друг проблем са списъците, които се изготвят - по тях
Коментари Харесай

ДГП: Основен проблем e транспортирането на дървата, цената се вдига двойно

" Друг проблем са описите, които се изготвят - по тях би трябвало да стане ясно кои ще могат да се възползват от дърва на по-ниски цени. Решение може да бъде горските стопанства и предприятията да обезпечават обществено слабите групи от популацията по открития от страната ред, а всички останали да са на общия пазар за дървесина. Тези проблеми желаеме да се прегледат от депутатите ", добави Дамянов.

Десислава Танева от ГЕРБ се съгласи, че може би в кратковременен проект би било добре да има формулировка за обществено слабите, с цел да нямат усложнения държавните горски предприятия. " Ако имаше народен проект, че войната в Украйна ще докара до отрицателни последствия за нас, че ще има повишаване на енергоизточниците, може би щеше да е друго в този момент ", разяснява Танева.

Румен Йончев от " Български напредък " пък възрази против изказванието на Дамянов да се премине към свободния, общ пазар на дървесина. " Така ще се вдигнат цените до небето. Друг проблем е потребността от по-ниски цени на дървата за обществено слабите хора от популацията, който проблем не е обект на нашата комисия. Трябват други, ефикасни решения ", посочи още Йончев.

Представителят на Югозападното държавно горско дружество акцентира, че все още няма обитаеми места, където да има проблем със снабдяването на дърва за огрев, макар че при започване на сезона е имало проблеми с високите цени, които са давали промишлените предприятия, написа БГНЕС.
" Добитата дървесина се усили по отношение на предходната година, защото последните години имаше отлив от търсенето на дърва за огрев. Тази година заради високите цени на газа затова има тотално презапасяване ", означи още той.

“Проблемът е и високият брой места, от които се добива дървесината. Преди бяха 50 в този момент са 400, това са големи транспортни разноски. Трябва смяна в наредбата ”, това посочи Деян Дечев от Българска социалистическа партия. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР