Дронът с размери приблизително колкото кутия за обувки се издигна

...
Дронът с размери приблизително колкото кутия за обувки се издигна
Коментари Харесай

Ingenuity извърши първия хоризонтален полет над повърхността на Марс

Дронът с размери почти колкото кутия за обувки се издигна над повърхността на Марс, остана в атмосферата в продължение на 51,9 секунди и деликатно кацна . След към четири часа лабораторията за реактивно придвижване на НАСА получи телеметрията и изображенията от втория полет на неестествен летателен уред над повърхността на друга планета. Данните потвърдиха, че дребният хеликоптер с тегло 1,8 кг сполучливо е направил всички авансово планувани дейности.

„Техническата телеметрия, която получаваме и проучваме демонстрира, че полетът идеално подхожда на нашите упования и нашето компютърно моделиране се е оказало точно“ – Боб Балърм, основен инженер на плана Ingenuity.

Полетът се състоя три дни откакто дронът за първи път от марсианската почва и се издигна на височина 3 метра. Този път височината беше към този момент пет метра, а когато я доближи дронът се наклони и прелетя хоризонтално 2 метра. След това летателният уред спря, върна се обратно и се спусна на същото място.

„Всичко това звучи напълно просто, само че има голям брой незнайни по отношение на полетите на хеликоптер на Марс“ – показа Хавърд Грийп, старши водач на Ingenuity. „Именно това е нашата работа: да създадем незнайното известно“.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР