Древното поверие, според което зла участ застига всеки,който отмъкне нещо

...
Древното поверие, според което зла участ застига всеки,който отмъкне нещо
Коментари Харесай

Проклятието на Помпей: Зла участ споходи още една туристка

Древното вярване, съгласно което зла орис застига всеки,който отмъкне нещо от Помпей, се осъществя за следващ път. Новата „ жертва " е анонимна млада туристка, която се разболяла тежко и ненадейно, откакто си отнесла за спомен три камъчета от Археологическия парк в подножието на Везувий.

Жената върнала откраднатото с писмо до шефа на парка Габриел Зухтригел. За това заяви самият той, публикувайки в туитър и фотография от писмото на британски с извинения за стореното. „ Не знаех за проклятието. Не знаех, че не е трябвало да взимам камъните. В рамките на година по-късно разбрах, че имам рак. Млада и здрава съм и лекарите споделят, че е единствено неприятен шанс. Моля ви, приемете извиненията ми и тези парченца. Съжалявам ".

В плика с написания на ръка текст злополучната туристка сложила и частите пемза – това е пореста вулканична канара,образуваща се при изригването на пяна от течна лава.
СНИМКА Туитър/Grabriel Zuchtriegel
Това е единствено последният от десетките случаи през годините, когато гости, откраднали си по нещо от Помпей, го връщат, тъй като са били застигнати от злощастие. Всяка година в археологическия парк до Неапол идват пакети и извинителни писма от всички краища на света от „ разкаяли се крадци ".

Погребаният под лава и прахуляк античен град, който застива след изригването на вулкана Везувий през 79 г.сл.Хр., има от десетилетия славата на злокобно място.

естните карабинери помнят по какъв начин преди три години неизвестен човек им се обадил, с цел да им даде плик без адрес, само че с канадска марка. След като го отворили, управляващите намерили пет фрагмента от Помпей –две части мозайка, част от стената на знатна вила „ домус " и две части от амфора. Авторка на кражбата била канадката Никол, която разказала по какъв начин преди време била 20-годишна и желала да се снабди с „ част от историята, която никой различен не можел да има ". След като се върнала в родината си с откраднатото, животът й се трансформирал коренно към по-лошо. Два пъти се разболяла от израстък на гърдата, фамилията й било застигнато от финансови проблеми. Никол разтълкувала случилото се като разследване от „ проклятието на Помпей ". Парчетата история били заредени с отрицателна сила, тъй като били свързани с опустошение. Никол не желала да съобщи неприятния шанс и на децата си, по тази причина решила да върне предметите, написа

И друго канадско смейство си навлекло „ гнева на Помпей " поради откраднатите от него артефакти. В писмото си съпрузите описали по какъв начин отмъкнали камъни през 2005 година По-късно се разкаяли за стореното, тъй като „ не помислили за болката и страданията, изпитани от тези небогати хора при изригването на Везувий ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР