Дресинг, който може да добавите на много храни. Не само

...
Дресинг, който може да добавите на много храни. Не само
Коментари Харесай

Дресинг за салата, месо и още, който помага за здравето

Дресинг, който може да добавите на доста храни. Не единствено усетът му ще ви хареса, само че ще видите в тази публикация и неговите многочислени изгоди.

Чесънът и медът може да наподобяват най-странната композиция за рецепта, само че едновременното им прилагане може да сътвори дресинг, който е неповторим и в същото време подтикващ имунната система. Това би могло да помогне на измореното ви тяло да стане крепко и да го укрепи за месеци наред!

Здравословни изгоди на органичния, същински мед

Медът е богат на антиоксиданти, също на минерали и ензими, в това число: калий, желязо, цинк, калций, фосфор, магнезий и селен. Ако този лист не ви е задоволителен, дано допълним, че той съдържа: тиамин, рибофлавин, ниацин и витамин В6.

Имайте поради, че постоянно медът, който е рекламиран е надълбоко модифициран, което значи, че високата температура е разрушила (или навредила) неговия естествени ензими, витамини и минерали! Но същинския мед е богат на усет и предлага „ голям брой ” хранителни изгоди. Той има здравословен гликемичен показател, който оказва помощ за по-добро храносмилане и изцяло чувство за лекост и мощ.

Такъв мед оказва помощ за намалянето на равнищата на холестерол. Той зарежда тялото, поддържа и мозъка, като умерено може да поддържате здравословни килограми. Неговите антибактериални и антиоксидантни качества го вършат ужасно лекарство за вашата имунна система, изключително за младежите и младежите, чиито имунни отбрани постоянно се оказват слаби към заболявания.

Ползи от чесъна

Когато става въпрос за ястие на здравословна храна, чесънът е един от най-хубавите избори. Той има цялостен куп изгоди за здравето.

Чесънът съдържа в себе си съставна част, позната като алицин, за която се знае, че намалява равнищата на холестерола, защищава съсирването на кръвта, както и има противораково влияние и мощен антимикробен резултат.

Чесънът е нискокалоричен, само че в същото време е богат на хранителни субстанции, в това число: витамин C, витамин B6, селен и удобни за храносмилането фибри. Той е оптималния имуностимулант, който оказва помощ на тялото да се бори с доста инфекции. Проучване октирва, че ежедневната доза на банкет на чесън понижа броя на настинки с 63% и междинната дължина на признаци на грип с до 70%.

Ето по какъв начин да си приготвите мед, обогатен с чесън като естествено средство, което да укрепи имунната ви система и да запазите тялото си във форма и стройно:

Рецепта от мед и чесън

Съставки:

1 чаша естествен мед

3-4 глави чесън

Малък буркан, който да се затваря херметически

Насоки:

Почистете чесъна, като не го белита изцяло, само че премахнете единствено горния пласт. Напълнете буркана с необелени скилитки чесън. Бавно изсипете медът върху тях. Използвайте лъжица, с цел да премахнете формирани въздушни балончета. Уверете се, че скилитките чесън са изцяло покрити с мед, след което затворете буркана. Оставете сместа да престои няколко дни в ледник или на стайна температура.

Сега може да опитате и да се насладите на вашето меню! Използвайте този микс и слагайте от него върху самун, като салатен дресинг, върху месо или върху каквото пожелаете!

За да се възползвате от здравословните изгоди на тази рецепта, постоянно употребявате недопечен чесън. Топлинната обработка обезврежда дейната съставна част алицин, намираща се в прясно откъснат чесън, като по този метод понижа неговите по този начин търсени хранителни качества.

Може да добавите във вашата рецепта като да вземем за пример мащерка или листа от мента за по-богат усет и изгоди.

Когато се почувствате физически отпаднали, вземете си една лъжица от този медено-чеснов дресинг и той ще ви помогне да се отървете от това положение мигновено. За ежедневна поддръжка на имунната система, взимайте по една лъжичка на гладно – преди ястие или пиянство на течности. Ще се почувствате по-енергични и тялото ви ще действа по най-оптимален метод.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР