Дрехите са нещо, без което не можем.Когато притежавате предмет, който

...
Дрехите са нещо, без което не можем.Когато притежавате предмет, който
Коментари Харесай

5 трика за удължаване живота на дрехите

Дрехите са нещо, без което не можем.Когато притежавате предмет, който в действителност цените и който ви е носил през доста сезони, желаете той да издържи допустимо най-дълго. Но за жалост доста облекла не са основани, с цел да устоят дълго в настоящия климат на бърза мода, и скоро ще се окажете без пари и без обичаната си движимост, в случай че не инвестирате време и грижа в дрешника си.

За благополучие, има няколко елементарни стъпки, които можете да включите в рутинната поддръжка на дрешника си, с цел да удължите живота на облеклата си, да ги предпазите от депониране и даже да ви оказват помощ да харчите по-малко. Следвайте тези 5 стъпки, с цел да им се радвате още дълги години.

5 трика за удължение живота на облеклата

1. Избягвайте несъразмерното миене

 облеклата 5 трика за удължение живота на облеклата фотография: pinterest

Един от най-често срещаните проблеми е, че облеклата са прекомерно изпирани или развалени вследствие на химическо почистване. Препоръчваме ви да перете облеклата единствено когато в действителност се нуждаят от това и да проветрявате неотдавна носените облекла, с цел да им позволите да дишат, когато е допустимо. Това е първият метод, по който можете да помогнете за увеличение на продължителността на живота на облеклата си.

Прането при по-ниски температури с гальовен и естествен перилен препарат може да резервира ежедневните ви движимости в най-хубавия им тип и чувство. Препоръчваме също по този начин да сортирате прането си на бяло, ярко, внимателно и мрачно, с цел да запазите цвета на облеклата си и да спрете нацепването на материалите.

По-малко пране = по-дълготрайни облекла.

 

 

2. Отхвърлете мисленето „ нося го единствено един път “.

Сигурно ви се е случвало да изпаднете в суматоха, когато решавате какво да облечете за особено събитие или мотив, да се ровите в дрешника си и да отхвърляте продукти, тъй като към този момент сте ги носили. Проучване на Barnardo’s откри, че актуалните дами са възприели метода „ носете го единствено един път “ към дрешника си и че 33% от дамите считат облеклата за остарели, откакто са ги носили по-малко от 3 пъти.

Преодоляването на страха от еднократното носене на даден продукт може да ви спести компликациите при намирането на нещо ново и да ви разреши да се наслаждавате на облеклата, които ви стоят добре и ви ласкаят. Ако в действителност не можете да се заставите да облечете нещо два пъти, за какво не помислите за рестайлинг, с цел да си осигурите нов тоалет.

За да сте сигурни, че облеклата ви ще запазят отличното си качество и ще можете да ги носите още дълги години, използвайте профилирани перилни препарати, които пазят влакната на тъканите.

 

 

3. Избирайте дрехи с дизайнерски характерности като вградена опция за контролиране

 облеклата 5 трика за удължение живота на облеклата фотография: pinterest

Вградените дизайнерски функционалности ще ви оказват помощ да осигурите комфорт и да постигнете ласкателно нагласяване към вашия вид тяло. Конструктивните характерности, като да вземем за пример разтеглив колан, спомагателни копчета или връв към талията, могат да оказват помощ за увеличение на продължителността на живота на облеклата ви, защото ще се съобразят с съмненията във формата на тялото.

4. Инвестирайте във висококачествени материи

 облеклата 5 трика за удължение живота на облеклата фотография: pinterest

Ако желаете да разширите дрешника си по по-устойчив метод, най-добре е да инвестирате във висококачествени материи, с устойчиви багрила и цветове. Тъкани като мериносова вълна са направени от дълги нишки, което значи, че няма да се надигат толкоз елементарно, колкото по-евтината вълна, и като цяло ще устоят по-дълго. Купуването на обичаните ви облекла, които са направени, ще подсигурява, че те ще устоят теста на времето и че сте се заели да се грижите вярно за тях. Така ще запазите живота на облеклата си за по-дълго време.

 

 

5. Поправка или смяна на облекла

 облеклата 5 трика за удължение живота на облеклата фотография: pinterest

Когато облеклата ви стартират да демонстрират признаци на изхабяване или към този момент не ви стоят, може да наподобява изкушаващо да ги захвърлите в задната част на дрешника си и да забравите, че в миналото сте ги имали. Сигурен метод да удължите живота им обаче е като ги поправяте и променяте – също така по този начин спестявате време и пари за замяна на цялата дреха. Ключът е в отстраняването на дребните проблеми, преди да са се трансформирали в огромни, като да вземем за пример малко разкъсване на шева може да се трансформира в по-голяма дупка, преди да се усетите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР