Дребни подобрения в едно жилище могат да увеличат неговата продажна

...
Дребни подобрения в едно жилище могат да увеличат неговата продажна
Коментари Харесай

Какво повишава цената на едно жилище? От бранша обясняват

Дребни усъвършенствания в едно жилище могат да усилят неговата продажна цена с от 3 000 до 10 000 евро. Това твърди Александър Гергов, съучастник в организацията за недвижими парцели Antre. По думите му усъвършенстване на кухнята и банята в едно жилище, замяна на мебелировката и ободряване на общите елементи, са измежду факторите, които могат да усилят цената на един парцел.

Кухнята и банята са пространствата, които изискват най-голяма инвестиция на новодомците. Ето за какво в случай че съумеете да освежите тези елементи на парцела, тъй че да ги извършите задоволително атрактивни и съвременни, то може да повишите цената доста “, написа Гергов в блога на организацията.

Добрият тип на мазето и тавана също могат да усилят цената на един парцел, споделят от Antre. Макар и на пръв взор нещо нищожно, от ден на ден хора ценят сходни пространства, които разрешават да се складират ненужни движимости. Ако те са в добър тип, това несъмнено би направило положително усещане на купувача за качеството и поддръжката на целия парцел.

Подобряването на функционалността на жилището също е значима стъпка. Преустройство на кухнята като част от хола, като по този метод обособената кухнята се трансформира в дребна спалня или кабинет. По този метод жилището става „ по-голям “ и функционален.
В какви парцели си коства да се влага през 2023 година?
Когато приказваме за покупка на парцел с капиталова цел, е още по-важно математиката да е точна. Освен това обаче би трябвало да се имат поради няколко условия.

Разликата в продажната цена на двустаен апартамент в „ Белите брези “ и „ Надежда “ е от порядъка на 20 000 – 30 000 евро. Разликата в наема ще е 50 – 100 лева в интерес на по-популярния квартал. Затова в случай че купувате парцел с капиталова цел, не се хвърляйте в най-предпочитаните квартали “, поучава Александър Гергов.

Важно е да се вземе поради и местоположението по отношение на хората, които „ бихте желали да наемат вашето жилище “.

Тенденцията за покупка, а не живот чартърен ще се обърне в идващите месеци. Младите генерации са по-склонни да живеят чартърен вместо да купят личен парцел. До този извод стигат анализаторите на една от водещите консултантски компании Colliers International в последния си отчет за пазара на жилища в Централна и Източна Европа.

Според отчета на компанията урбанизацията, дефицитът на жилища и разрастващата се междинна класа са главните мотори на пазара на жилища в района.
 Покупка или живот чартърен? Младежите обръщат тенденцията
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР