Драстично увеличение на санкциите, които се налагат на промишлените замърсители

...
Драстично увеличение на санкциите, които се налагат на промишлените замърсители
Коментари Харесай

Екоминистърът обеща по-големи санкции за промишлените замърсители

Драстично нарастване на глобите, които се постановат на промишлените замърсители на околната среда, както и засилен надзор с техника и специалисти. Това разгласи в Русе вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Внезапни инспекции и през нощните часове, както и смяна в нормативната уредба, която контролира размера на глобите за промишлените замърсители на почва, вода и въздух даде обещание екоминистърът Борислав Сандов, който избра Русе за първата си работна извънстолична аудиенция.

" Идеята на тези наказания не е някой да заплаща. Идеята е те да са възпиращи, да те е боязън от глобата, с цел да не допускаш ти да си замърсител. Истината е, че сега част от тези санкиции съставляват минимални проценти от дневния оборот на някои предприятия. В момента избират вместо да създадат инвестиция, с която да подобрят своята технология, да си заплащат, когато ги заловен, или да ползват корупционни способи, с цел да не ги хващат ", изясни той.

Министър Сандов разгласи, че се планува старите автомобилни гуми да се изкупуват от страната на такава цена, че хората да не ги горят, с цел да завоюват от извлечените метали.

Намерението на Екоминистерството е да насърчава различния велосипеден превоз, обособяването на " зелени пояси " в градските зони с интензивно придвижване на коли и намаляването на фините прахови частици.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР