Драстично увеличение на новите случаи на заразени с коронавирус регистрира

...
Драстично увеличение на новите случаи на заразени с коронавирус регистрира
Коментари Харесай

Бум на COVID-19 в Гърция: 1800 регистрирани за последните 24 часа |

Драстично нарастване на новите случаи на инфектирани с ковид записва Гърция. Любимата на мнозина българи за морска отмора наша съседка записва 1 797 инфектирани единствено през последното денонощие, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

По този мотив заместник-министърът за отбрана на жителите Никос Хардалиас ще даде незабавен брифинг довечера.

168 пациенти са в интензивни отделения, заяви Националната организация за публично здраве. 

Регистрирани са осем смъртни случая през последните 24 часа.

1026 от новите случаи са в региона Атика, където се намира столицата Атина. 62 са в Солун. От направените 66 464 теста за COVID-19, 2,7% са позитивни.

Австралия

Жителите на Сидни ще бъдат в локдаун до 16 юли, съобщи в това време Би Би Си. Училищата в най-големия австралийски град, който се бори с огнище на COVID-19, също ще бъдат затворени идната седмица.

Правителството на Нов Южен Уелс разгласи, че е взело „ сложното решение “ поради мощно заразния вид " Делта ".

В Сидни случаите сега са към 330 - най-вече за тази година. Огнища породиха, откакто някои инфектирани поданици напуснали домовете си.

Разпореждането за оставане у дома бе издадено на 26 юни.

В Южна Корея новите случаи с ковид за денонощие са 1212. Това е най-големият растеж на дневна база от края на декември и идва единствено дни след облекчение на ограниченията за обществена отдалеченост в някои елементи на страната, съобщи " Ройтерс ".

Премиерът Ким Бу-кюм сподели, че новата вълна на вируса, с " Делта ", се популяризира изключително бързо измежду неимунизирани хора на възраст сред 20 и 30 година Властите разискват ново стягане на рестриктивните мерки с разширение на ограниченията за обществена отдалеченост.

Южна Корея е ваксинирала с най-малко една доза към 30% от популацията си, което е 52 милиона души.

Президентът Мун Дже-ин подреди активизиране на армията. Тя ще оказва помощ при следене на контактните лица. Той прикани управляващите да създадат спомагателни центрове за тестване в гъстонаселените региони.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР