Драстично скочиха случаите на коронавирус в Гърция.В южната ни съседка

...
Драстично скочиха случаите на коронавирус в Гърция.В южната ни съседка
Коментари Харесай

Драстичен скок на случаите на коронавирус в Гърция

Драстично скочиха случаите на ковид в Гърция.

В южната ни съседка регистрират по 20 000 инфектирани дневно, а това незабавно поражда два значими въпроса – ще стигне ли вълната до нас и ще попречи ли COVID-19 на туристическия сезон в Гърция, в който доста деен участник е българският екскурзиант, предава

Увеличените равнища на заболеваемост в Гърция като че ли не тормозят хотелиери, ресторантьори и туристи. На този стадий маските са наложителни за носене единствено в градския превоз и на фериботите, въпреки наша инспекция да сподели, че това не се съблюдава на 100%.

Островите сега са измежду най-засегнатите от Коронавирус вълната, само че все пак в Кавала терзания няма. Не се вижда и кой знае каква стриктност при спазването на настоящите ограничения.

Срещаме се с таксиметровия водач Христос. Той ни увери, че маските са наложителни в неговата специалност.

„ Много добре се усещам с маската, изобщо не ми пречи, привикнал съм. Мисля, че е хубаво да я нося, тъй като в автомобила пространството е малко. Все отново би трябвало да се пазим, с цел да можем да се насладим по-късно на почивките и празниците”, споделя мъжът.

С такси идва и фамилията на Акио от Япония. Той споделя, че в Гърция усеща такова успокоение, че досега по никакъв метод не е усетил паника поради новата вълна.

Че сезонът няма да се провали, мощно се надява Феи, която работи в ресторант.

„ Допреди към месец маските бяха наложителни на всички места. Сега към този момент не е нужно да се носят, само на корабите има такова изискване”, добавя тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР