Драмата Синоними на Надав Лапид спечели голямата награда на филмовия

...
Драмата Синоними на Надав Лапид спечели голямата награда на филмовия
Коментари Харесай

За първи път: Изрелски филм спечели големия приз на Берлинале

Драмата " Синоними " на Надав Лапид завоюва огромната премия на филмовия фестивал " Берлинале ". " Златната мечка " за първи път се връчва на израелски филм. Беше отличена и лентата от Северна Македония " Господ съществува и името й е Петруния ".

Мария Стоянова наблюдава церемонията по награждаването.

" Сребърна мечка " за най-хубав сюжет получи Роберто Савиано за кино лентата " Кланът на децата ", който ще може да се види и в България. Италианският публицист и публицист е прочут с битката си против мафията. Въпреки че би трябвало да се опасява за живота си, той се появява обществено, както направи това в Берлин. Филмът споделя по какъв начин в мафиотския свят на Неапол деца стават убийци.

" Най-добрата актриса " и " най-хубавият артист " са от Китай. Те пресъздават неутешима фамилна двойка, която тъгува за умрелия си наследник. Филмът осветлява с сериозен взор трансформациите в Китай през последните десетилетия.

Вниманието обаче не беше ориентирано единствено към награждаванията. Многобройни фенове си взимат сбогом с Дитер Кослик. 18 години той беше шеф на " Берлинале ". Това е неговият финален фестивал. Вече е ясно, че следващата година кинофорумът ще бъде доста изменен с двама шефове отпред - италианец и холандка.
 "Синоними " взе "Златна мечка " от Берлинале
16 кино лентата се състезаваха за огромната премия на филмовия фестивал "Берлинале ". "Златната мечка " отиде при израелския режисьор Надав Лапид за драмата "С...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР