Драмата Рома на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон получи наградата на

...
Драмата Рома на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон получи наградата на
Коментари Харесай

„Фаворитката“ и „Рома“ обраха наградите БАФТА

Драмата " Рома " на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон получи премията на БАФТА на Британската академия за кино и телевизия за най-хубав филм, до момента в който английската историческа комедийна драма " Фаворитката " победи в седем от категориите, предадоха международните организации.

" Рома ", продукция на Нетфликс, споделя за трагичната орис на мексиканско семейство през 70-те години. " Рома " е капиталистически квартал на Мексико, където се разпростира фамилната история на две дами. За по-голяма достоверност творбата е черно-бяла. Филмът към този момент получи две награди " Златен глобус ", " Златен лъв " от кинофестивала във Венеция, премия Гоя и е номинирана за " Оскар " в 10 категории, напомня ТАСС.

" Рома " донесе на Куарон и премията за най-хубав режисьор, бе отличен също за най-хубава кинематография и най-хубав чуждоезичен филм.

Оливия Колман получи наградата за най-хубава актриса за превъплъщението си в кралица Анна във " Фаворитката ", който донесе и премия за най-хубава актриса в поддържаща роля на Рейчъл Вайс. " Фаворитката " завоюва общо 7 награди от 12 номинации, в това число за най-хубав английски филм. За ролята си Колман към този момент получи " Златен глобус ", купата " Волпи " от кинофестивала във Венеция и е номинирана за " Оскар ". " Засега се оправяме добре, нали ", сподели при награждаването актрисата, представена от АП.

Американският артист Рами Малек стана притежател на премията за най-хубав артист в облика на именития Фреди Меркюри в " Бохемска рапсодия ". За 37-годишния артист това е първа БАФТА, въпреки за тази роля той към този момент да получи " Златен глобус ", премията на Гилдията на актьорите и също е номиниран за " Оскар ".

" Бохемска рапсодия " предстоящо получи и премията в техническата категория за най-хубав тон. Екипът на кино лентата свърши голяма работа, сливайки гласа на починалия Меркюри, на въплътилия екранния му облик Малек и канадския артист Марк Мартел, който е прочут като " вокалния двойник " на фронтмен на " Куин ".

За най-хубав артист в поддържаща роля с БАФТА бе отличен Махершала Али за ролята на фамозния джазмен Дон Шърли в " Зелената книга ".

След над 30 години във филмовата промишленост режисьорът Спайк Лий най-сетне получи БАФТА за най-хубав приспособен сюжет за " Черен в клана " - избухлива творба за расизма в Америка през 70-те години, добавя ДПА.

Най-нeудачно се показаха " Роди се звезда " на Брадли Купър, който получи единствено отличие за истинска музика от седем номинации, и политическата комедия " Вице ", която взе само наградата за най-хубав монтаж макар шестте си номинации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР