Дръжте се така, че вашите собствени постъпки да ви вдъхновяват

...
Дръжте се така, че вашите собствени постъпки да ви вдъхновяват
Коментари Харесай

Силата на вдъхновението – как да го открием и развием?

„ Дръжте се по този начин, че вашите лични действия да ви въодушевяват и въодушевяват. “ - Ник Вуйчич

Вдъхновението, това, което провокира възприятие на възторг, което възпламенява едно приятно-странно пламъче в душата, постоянно откриваме, както в елементарните хора, създали изключителни неща, по този начин и в средата, която ни заобикаля, в литературата, музиката, спорта, природата. Оценяваме, когато някой има способността и желанието да бъде безвъзмезден, креативен, новаторски или просто се осмелява да бъде друг. Вдъхновението идва през тези моменти, когато виждаме същинската, чиста човешка добродетел. Това е прочувствено прекарване, което се появява, когато се сблъскваме с изключителна дарба или подготвеност в някаква активност, която ни стимулира да бъдем по-добри. Примерите за такива персони са в действителност доста – духовни учители, писатели, актьори, спортисти. Красивото във ентусиазъм от този тип е точно тази " елементарна " част.

Вдъхновението може да съществува в доста форми. Няма един единствен метод, който да направи всеки човек въодушевен. Това е по този начин, тъй като всички сме разнообразни и се вълнуваме от разнообразни неща. Някои хора се въодушевяват от книгите, които четат, от музиката, други намират ентусиазъм измежду природата, очаровани от някой магичен безоблачен залез или спиращ дъха пейзаж. Някои намират ентусиазъм посредством утвърждения или позитивно говорене, във физическата интензивност, даже крайните периоди за привършване на дадена задача или план могат да окажат мотивиращо влияние. Много хора на изкуството основават своите най-великолепни и гениални произведения, въодушевени от сънища, горест, вътрешна болежка, даже тежки депресии.

Какво ни дава вдъхновението?

Усещане за цел - Това е освен това от блян към реализиране на някакво желание. Това е чувство, което ни оказва помощ да се свържем с нещо по-голямо от нас, което ни изпълва с неспокойствие и ни кара да се усещаме живи. Имаме причина да живеем, водени от вдъхновяващо привидение. Чувстваме се задвижени, подготвени да предприемем дейности и да реализираме тази цел.

Благодарност и почитание - Когато преживеем чудото и удоволствието от вдъхновяващо събитие или извънредно достижение, се усещаме признателни за тази опция. Когато прегръщаме вдъхновението като подарък, то лишава вниманието от грижите и ни оказва помощ да се съсредоточим върху това, на което се възхищаваме и почитаме.

Жизненост - Усещането за сила и приповдигнато въодушевление може да бъде резултат от вдъхновението. То ни дава мотивация, мощ и жизнеспособност за предприемане на дейности.

Сила - Когато сме в действителност въодушевени, наблюдавайки изключителни подвизи и необятността на човешкия капацитет, може да изпитаме възприятие за благоговение и учудване, които да трансформират метода, по който гледаме на света към нас. Това ентусиазъм може да бъде причина и за огромна смяна в живота ни. То в действителност е мощна мощ, тъй като ни разрешава да разтеглим нашата вероятност за това, което е допустимо, провокира мотивация да предприемем действителни дейности, да създадем повече, да бъдем повече.

Как да открием и развием ентусиазъм?

Създаване на личен проект – Може би имате огромна цел или желаете да измененията някой аспект от живота си? Запишете всичко, което желаете да извършите, огромните цели и дребните стъпки, задания и елементи към тях. Всеки път, когато отбележите нещо за осъществено, ще усещате задоволство и възторг. Виждайки проекта си на хартия, ще ви бъде по-лесно да останете фокусирани.

Отделяне от рутината – За да намерите ентусиазъм би трябвало да мислите и да действате отвън рамките. Дайте си един ден (или най-малко няколко часа), когато съвсем всичко, което вършиме, да бъде отклоняване от естественото ви всекидневие: изберете друг маршрут до работното място, слушайте друга, непозната музика, пробвайте необикновени храни, посетете забавен магазин, предизвикайте се, поставяйки се в нова среда. Разширявайки вероятностите си до нови тласъци, вие разширявате и своята креативност.

Музика - Връзките сред музиката, интелигентността и творчеството са добре открити. Слушането на соната на Моцарт, да вземем за пример, краткотрайно усилва пространствената просветеност (тя има функционалността да реализира ориентацията в пространството, да прави оценка пространствените връзки сред обектите, както и опциите за боравене с тях). Открийте своите стимулиращи, приятни мелодии, които да ободряват мозъка ви.

Упражнения и придвижване - Изследвания демонстрират, че физическата интензивност подтиква мозъка посредством основаване на нови неврони в хипокампуса на мозъка. Физическите натоварвания ни оказват помощ да успокоим мозъка си, предизвика нови модели на мислене.

Повече време измежду природата – Разхождайте се повече, посещавайте нови красиви места, наслаждавайте се на звуците, цветовете, ароматите към вас.

Положителна настройка - Премахнете негативните мисли и въпроса „ какво ще стане, ако… “. Ако процесът на мислене не се състои в това, че нещо няма да излезе по метода, по който желаете, тогава ще бъдете по-щастлив човек.

Със сигурност има още доста разновидности, посредством които да създадем и развием ентусиазъм – просто открийте своя метод, това, което ви изпълва с позитивна сила, възторг и наслада. Бъдете смели и любопитни, опитвайте нови неща и вярвайте в личния си капацитет. Джоузеф Камбъл, американски професор, публицист, редактор и оратор, написа: „ Следвай своите музи, и Вселената ще отвори за теб порти там, където по-рано са били стени. “
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР