Драгомир Заков ще е новият министър на отбраната, потвърди пред

...
Драгомир Заков ще е новият министър на отбраната, потвърди пред
Коментари Харесай

Кирил Петков: Много съм щастлив - Заков потвърди късно снощи нашата покана за военен министър

Драгомир Заков ще е новият министър на защитата, удостовери пред публицисти министър председателят Кирил Петков новината за новата рокада в състава на държавното управление, за която преди този момент Епицентър. бг заяви.

" Много съм благополучен да кажа, че Заков удостовери късно нощес нашата покана, тъй като сега в българската сигурност в границите на интернационалната сигурност няма по-подготвен човек от него ", стимулира решението си министър-председателят.

" Радвам се, че той удостовери, имаше въпроси дали ще успее с неговото семейство. Той има деца, които вървят на учебно заведение. Причината е, че този човек се съгласи ", разкри Петков главната причина, поради която държавното управление се стопира на кандидутарута на Заков.

Той добави, че сега Заков е дипломат на България в НАТО.
Премиерът отговори на въпрос за какво е направена смяна в последния миг. " Причината е, че този човек се съгласи ", повтори Петков.

По думите му не е имало никакъв отпор от други институции.

" Аз уведомих нощес президента. Първо уведомих нашите съдружни сътрудници. Не е никакъв отпор от никакви други институции. Това е наше решение. Много се веселя, че българското държавно управление е свободно да работи ", съобщи още Петков и увери, че решенията на държавното управление са най-правилни за страната.

Кирил Петков изясни, че почита миналата кандидатура на Тодор Тагарев. " Той ще поддържа със препоръки. Човекът е твърдо застанал зад нашите позиции. От тази позиция няма никакъв въпрос. Единственото, което беше доста значимо да се каже е, че сега груповата сигурност на Европейски Съюз е в друга рамка, в сравнение с да погледнем чисто националната сигурност ", сподели още Петков.

Премиерът разяснява и дали е имало напън върху Стефан Янев и акцентира, че от тук нататък никой министър не може да си прави самичък политика през Фейсбук.

" Няма по какъв начин да се случва, че някой министър да споделя " стабилността на държавното управление зависи от мен ". Нашето държавно управление не може да бъде залог на който и да било. Ние сме свободни да действаме и имаме вяра в вярната политика ", сподели още министър-председателят.

Същите претекстове за кадровата рокада министър председателят разгласи и от парламентарната естрада пред депутатите.

" Посланик Драгомир Заков освен познава системата за сигурност, само че и системата познава него ". С тези думи министър председателят Кирил Петков показа номинацията за нов боен министър пред депутатите.

Накратко той заяви и биографията на Драгомир Заков, който е препоръчан да оглави Министерството на защитата, откакто досегашният министър Стефан Янев бе освободен с решение на държавното управление.

Петков означи, че в последните години Заков е работил за налагане и одобряване на систематичен метод за взимане на решения в системата на защитата, както и за повишението на противодействието на дезинформацията. Той акцентира солидния опит, който номинираният за министър има.

Кандидатите за министър на защитата са били общо пет, само че Драгомир Заков е бил най-подходящият избор, заяви в коридорите на Народното събрание министър председателят Кирил Петков минути откакто беше утвърден новият член на Министерския съвет.

Той избегна въпроса дали предходната номинация на " Продължаваме промяната " Тодор Тагарев е била изменена поради отрицание от страна на съдружния сътрудник Българска социалистическа партия.

Петков влезе в несъгласие, когато на въпрос за какво името на Тагарев е било обявено авансово, а не се е изчакало потвърждението на Заков, съобщи: " До през вчерашния ден следобяд аз мислех, че господин Тагарев е единственият ни избор. "

За новия министър Драгомир Заков Петков съобщи, че защото сигурността би трябвало да бъде координирана по-широк формат сред Европейския съюз, НАТО и сътрудниците, най-подготвеният човек е бил точно посланикът в НАТО.

" Той познава всички хора, има всички документи, не би трябвало да бъде запознаван в този момент като някой нов човек, който за пръв път влиза в министерството, той влиза подготвен ", сподели Петков и добави, че Заков като представител на България в НАТО се познавал с всички водачи и военни министри в Европейски Съюз.

" Аз бях доста благополучен, когато получихме извънредно да от него, тъй като той има най-хубавия последователен взор на цялата система за сигурност в Европейски Съюз. ", добави Петков.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР