ДПС ясно е казало, че в изпълнителната власт няма да

...
ДПС ясно е казало, че в изпълнителната власт няма да
Коментари Харесай

Пеевски: Ще подкрепим и двете кандидатури за КС, не искаме министри в изпълнителна власт

Движение за права и свободи ясно е споделило, че в изпълнителната власт няма да участваме. Това съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски след диалози сред (не)коалицията в Народното събрание.

Той настоя, че от придвижването не желаят министри и зам. - министри. И увери, че при разпределението на позиции няма квота. Движение за права и свободи ще поддържа и двете кандидатури, на ГЕРБ и на ПП-ДБ за Конституционния съд, сподели той откакто и ГЕРБ потвърдиха, че Десислава Атанасова е техният претендент.

" Отдавна съм споделил, че има всички шансове това ръководство. Да мине ротацията, за момента всичко е устойчиво ", оцени той ръководството. И отхвърли да разяснява дали ще има промени в кабинета: " Водят се диалози сред ГЕРБ и ПП-ДБ, да се схващат. Дали ще има други министри - питайте тях, ние там няма да участваме ". 

За писмото, което Ахмед Доган изпрати по празниците, в което се показваше угриженост за партията, Пеевски разяснява, че то е " доста ясно ". " Това е ориентирано към всички наши структури. Ще има ново начало на Движение за права и свободи, връщаме се към хората, тъй като тук-там е изгубена връзката. Започваме срещи по места да се върнем там, откъдето е почнало Движение за права и свободи ", съобщи Пеевски.

Той не бил желал оставката на военния министър Тодор Тагарев. Министърът му се бил обадил още на идващия ден, а Пеевски му обяснил какви са възраженията му.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР