ДПС влиза в надпреварата за избор на следващ държавен глава

...
ДПС влиза в надпреварата за избор на следващ държавен глава
Коментари Харесай

ДПС влиза в президентската надпревара

ДПС влиза в конкуренцията за избор на идващ държавен глава със своя кандидатпрезидентска двойка. Очаква се през днешния ден да стане известно коя е тя. 

Движението постоянно е подкрепяло кандидат-президенти, издигани от партии или от инициативни комитети. Сега за първи път ще има публично свои претенденти за президент и вицепрезидент.

Още при регистрацията си в ЦИК за присъединяване си в изборите водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ очерта каква ще бъде фигурата на техния претендент:

„ Ние би трябвало да изберем президент, обединител на нацията, а не президент, който разединява и опълчва политически сили, в това число вътре в Народното събрание - това, което видяхме към този момент на два пъти “.

Решението кого ще издигне Движение за права и свободи ще бъде взето след съвещание на Централното оперативно бюро през днешния ден.

Пред публицисти Карадайъ сподели:

„ И аз дружно с вас ще го знам несъмнено в неделя следобяд “.

На въпрос дали Движение за права и свободи ще издигне кандидатурата на някогашния длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки водачът на придвижването отговори:

„ Не опонира на законите на физиката “.

Карадайъ загатна още, че някогашният народен представител Делян Пеевски остава значима фигура за придвижването и най-вероятно ще се завърне в политиката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР