ДПС са написали писмо до министъра на финансите Владислав Горанов

...
ДПС са написали писмо до министъра на финансите Владислав Горанов
Коментари Харесай

ДПС иска от Горанов съдействие заради Закона за банковата несъстоятелност

ДПС са написали писмо до министъра на финансите Владислав Горанов с искане да спомага да се получат от синдиците данни за обсега на покупко-продажбите, които биха попаднали под нормите, които се плануват в закона. Това сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев на съвещанието на правна комисия в дебатите по разискването на президентското несъгласие върху Закона за банковата неплатежоспособност.

„ От министъра ще имаме цялата информация до края на работния ден ", посочи той. „ Пожелахме да се съобразим с рекомендациите на президента, отразени в претекстовете, че би трябвало да има повече изясненост за обсега на закона ", разяснява Йордан Цонев.

„ Заличените обезпечения в интерес на КТБ са 233 147 298 лв.. Материалният интерес на осъществените прихващания е 1 174 252 811 лв.. Броят на заведените правосъдни каузи е 205 ", изясни депутатът от Движение за права и свободи. „ В нормите в законопроекта, 5,6 и 7 параграфи, има дейности след изговаряне на съда. Смятаме, че това е важен общ интерес, с цел да приложи законодателя без подозрение конституционното пълномощие на Народно събрание да приема закони, както споделя и президентът в претекстовете ", съобщи Йордан Цонев.

„ Без подозрение използваме това си право сега, с цел да уредим тези правни правила с известното към този момент ретроактивно деяние ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР