ДПС предлага за член на комисията за защита от дискриминация

...
ДПС предлага за член на комисията за защита от дискриминация
Коментари Харесай

ДПС предлага Сабрие Сапунджиева за член на комисията по дискриминация

ДПС предлага за член на комисията за отбрана от дискриминация Сабрие Сапунджиева от своята парламентарна квота. Тя е предпочетана пред някогашния ръководител на антидискриминационната комисия и неин член в последния мандат Кемал Еюп.
През септември 2016 година прокуратурата приключи инспекция против Сапунджиева за това, че като зам.-министър на правораздаването в кабинета " Орешарски " беше ремонтирала ведомственото си жилище с 50 хиляди лева от фонда за възстановяване на изискванията в пандизите, а след рухването на държавното управление изиска да го купи, тъй като нямала свое. За да не бъде изгонена оттова, беше назначена като правосъден секретар в Административния съд в София, без за това да се желае позволение от Висшия правосъден съвет, каквито са разпоредбите. След като за случая се разшумя, Сапунджиева напусна и се оплака от политическата принуда, етническа и религиозна дискриминация от министъра на правораздаването.
Преди това Сапунджиева е била член на Комисията за определяне и попречване на спора на ползи, консултант на президента Георги Първанов и член на Централната изборна комисия. По време на Тройната коалиция щерка й Ана стана консул във Финландия, без да дава отговор на критериите за поста и беше уволнена, откакто стана ясно, че посолството е забъркано в продажба на алкохол.
ГЕРБ оферират ръководител за още пет години да остане Ана Джумалиева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР