ДПС поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, този път за

...
ДПС поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, този път за
Коментари Харесай

ДПС искат оставката на Валери Симеонов и за скандала с българските паспорти

ДПС желаеха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, този път за абсурда с незаконната търговия с българско поданство от Агенцията за българите в чужбина, които са в ресора на водача на НФСБ.

" Нека да обърнем внимание кой в държавното управление носи лична отговорност като вицепремиер, в чийто сектор е тази организация, това е вицепремиерът Валери Симеонов ", подсети членът на управлението на Движение за права и свободи Четин Казак, който направи изказване пред медиите в Народното събрание.

" Това е акция на правосъдната власт и на Комисията за битка с корупцията и нелегално добитото имущество, акцентира юристът. Той уточни, че придвижването следи следствието и се надява съответните органи да си свършат работата. " И в случай че има отговорни, те да понесат своята отговорност. Движение за права и свободи постоянно е било за това цялата истина и в случай че има сходни практики, те да бъдат разкрити ", сподели Казак.

В същото време Казак напомни, че точно Движение за права и свободи желаеха сформирането на анкетна комисия по абсурда, избухнал първо във френски медии, и то още през юни месец. От придвижването питат още за какво, откакто са били събрани нужните подписи за комисията, тя още не е основана.

Единствено депутати от Българска социалистическа партия не са се подписали под настояването на комисия, дори и от Вътрешна македонска революционна организация тогава сложиха подписите си с концепцията да се потвърди, че не са забъркани в алъш-вериша с български паспорти.

" Тази анкетна комисия към днешна дата към момента не е основана, за какво - би трябвало да питате ръководещите ", безапелационен е Четин Казак.

" Ето още едно доказателство за основателността на нашето изказване. Но в този момент, откакто и този скандал се разгоря, свадите станаха всекидневие, нищо не може да отклони вниманието на обществото от това, което направи Валери Симеонов от желаната му оставка, и ние продължаваме да желаеме тази оставка ", разяснява юристът от Движение за права и свободи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР