ДПС подкрепя евроатлантическото мнозинство, без да е във властта. Това

...
ДПС подкрепя евроатлантическото мнозинство, без да е във властта. Това
Коментари Харесай

ДПС: Не участваме във властта, но подкрепяме мнозинството, за да спрем проруските партии

Движение за права и свободи поддържа евроатлантическото болшинство, без да е във властта . Това изясни зам.-председателят на парламентарната група на партията Йордан Цонев от трибуната на Народното събрание (НС).

От няколко седмици от групировката казвали едно и също, само че в този момент следвало да го разгласят ясно и на глас.

„ Това не е мое персонално мнение “ , акцентира Цонев и съобщи: „ България в тази геополитическа конюнктура има потребност от ясно, устойчиво болшинство, геополитически насочено, какъвто е изборът на страната. „ Движението за права и свободи “ поддържа държавното управление и болшинството в тази му част, в която ние имаме ориентацията, която българските жители избраха. Всички проруски партии се обрисуваха в Народното събрание. Очерта си и болшинството, от което България има потребност. “

Българските жители изпратили Движение за права и свободи в Народното събрание, „ с цел да защитим геополитическия избор на страната и да сложим точка на политическата рецесия “.

„ Не взе участие „ Движението за права и свободи “ във властта, няма постове, само че поддържа евроатлантическото болшинство и то е най-голямото от прехода насам – 168 народни представители. Така ще бъде в този парламент! Без да участваме във властта “, добави Йордан Цонев.

Последва реакция на Гроздан Караджов от „ ИТН “ (ИТН), който се обиди, че Цонев причислил партията му проруските обединения.

Депутатът от Движение за права и свободи по-късно прикани групировката на Слави Трифонов да се причисли към евроатлантическото болшинство.

„ Никой не ни е канил да бъдем част от коалиция, от ръководство “, акцентира Цонев. “ Просто ние взехме решение, че това го изискуем на страната и на българските жители – да има държавно управление, да не вървим на избори, до момента в който проруските партии станат 121 депутата, а да ги спрем проруските партии на това равнище и да слязат надолу. Така че в случай че желаете, присъединете се към болшинството “, съобщи още Йордан Цонев в репликата си към Гроздан Караджов.

 

Очаквайте детайлности

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР