ДПС отказа да номинира Хасан Адемов за шеф на социалната

...
ДПС отказа да номинира Хасан Адемов за шеф на социалната
Коментари Харесай

Скандал заради социалната комисия: ДПС отказа председателството, а ДБ издигна и оттегли Белобрадова

ДПС отхвърли да номинира Хасан Адемов за началник на обществената комисия с аргумента, че едвам през днешния ден сутринта партията е получила покана неин представител да оглави комисията.

„ Мнозинството са взели решение Движение за права и свободи да ръководи комисията по обществената политика. Благодаря за доверието, само че процедура от 31 година е тези неща да стават с разговор сред всички парламентарни групи “, разяснява Хамид Хамид. Той посочи, че похватът му е прочут от 2009 година по времето на ГЕРБ.

„ Те също бяха решили да дадат на Движение за права и свободи една комисия, само че най-малко ни уведомиха от предния ден. Вървите по техните стъпки. Няма по какъв начин Движение за права и свободи да одобри ваше решение, без да сме водили диалог. Заявихме от първия ден, че ще сме градивна съпротива. Вие се отнесохте толкоз надменно към Движение за права и свободи. Открити сме за разговор, подготвени сме да беседваме “, уточни Хамид.

Тома Биков от ГЕРБ посочи от трибуната, че също били известени в последния миг, че ще получат комисията по вероизповеданията.

„ Можеше да ни поканите да беседваме. Недейте да лъжете хората, че сте предложили някакъв „ А тим “! Никакъв „ А тим “ не е това! Подценявате доста значими комисии “, посочи Биков.

Колегата му Александър Ненков пък изиска да разбере на какъв принцип са разпределяни комисиите, откакто Демократична България поема 3 комисии, а ГЕРБ като втора политическа мощ ще е единствено с една.

От Демократична България пък предложиха Елисавета Белобрадова за ръководител на обществената комисия.

Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова скочи против кандидатурата ѝ, тъй като се нарушавали всевъзможни правила и парламентарни практики от началото на демокрацията.

„ Вярно е, че смяната би трябвало да продължи, само че вие грабите с цялостни шепи от тази власт “, акцентира Атанасова.

Заместник-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия изиска да се отсрочи избора на управление на комисията за утрешното съвещание на Народното събрание, все пак депутатите излязоха в отмора, а водачите на парламентарните сили се събраха да решат въпроса.

След почивката ръководителят на ПГ на Демократична България Христо Иванов отдръпна кандидатурата на Елисавета Белобрадова като ръководител и още веднъж я предложи за заместник-председател. От Политическа партия предложиха за поста своя народен представител Искрен Арабаджиев. Той бе определен със 161 гласа, 2 - „ срещу “ и 6 – „ въздържали се “.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР