ДПС обмисля намаляване на ДДС не само за хляба, а

...
ДПС обмисля намаляване на ДДС не само за хляба, а
Коментари Харесай

ДПС обмисля намаляване на ДДС в целия хранителен сектор

ДПС обмисля понижаване на Данък добавена стойност освен за хляба, а за целия хранителен бранш. Така търсеният резултат ще е още по-голям, само че първо би трябвало да се извърши изчерпателен разбор.

Това разгласи ръководителят на парламентарната група на партията Мустафа Карадайъ след втората среща на представители на Движение за права и свободи с браншови организации във връзка предлагането им за понижаване на Данък добавена стойност за хляба, книгите и медикаментите. Карадайъ съобщи, че е останал удовлетворен от срещата, само че това е единствено началото. 

" Констатирахме, че най-високото Данък добавена стойност в хранителния бранш по отношение на прилежащите страни и в страните от Европейския съюз е в България. Това води до предпоставки за сивия бранш в сектора и понижаване на конкурентоспособността на нашите производители в България. Ние не се отхвърляме от понижаване на Данък добавена стойност освен за хляба, само че за целия хранителен бранш, което ще докара до по-голяма конкурентоспособност на нашите производители и резултатът, който ние целяхме, ще е доста по-голям ", добави той.

Карадайъ обаче за следващ път акцентира, че от партията не желаят да прибързват и че по тази причина предложението бе оповестено след изборите. Той още прикани за необятен публичен спор по тематиката.

" За това са нужни по-задълбочени разбори, сравнителни разбори със прилежащите страни, с другите ставки, които ги има и в Европейския съюз. Затова ние ще продължим да търсим необятен публичен спор дружно с браншовите организации и политиците, с цел да стигнем до целения резултат, който мислим, че е необходим на цялата страна ", добави Карадайъ.

" Разбрахме, че ще има доста по-голям резултат, в случай че се задълбочим в бранша, и ще продължим ", безапелационен бе той.

На днешната среща участваха Марияна Кукушева (председател на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите), Костадин Костадинов (председател на Асоциацията на зърнопроизводителите) и Сабина Влахова (председател на Съюза на мелничарите). Вчера депутатите от Движение за права и свободи се срещнаха с представители на фармацевтичната промишленост.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР