ДПС няма да участва в нови консултации за размера на

...
ДПС няма да участва в нови консултации за размера на
Коментари Харесай

ДПС не иска да обсъжда повече субсдиите, намекна за погазване на правилата

ДПС няма да взе участие в нови съвещания за размера на партийната дотация. Това съобщи водачът Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание след новините от вчерашния съдружен съвет - да се разисква кой да е размерът на партийната дотация и да се реши най-късно до лятната почивка на Народното събрание.
Това, което имахме да кажем по тематиката, го казахме. И пред медиите, и с писмени оферти, и на консултациите с Българска социалистическа партия и с ГЕРБ, изясни Карадайъ, представен от в. " 24 часа ".
Интересен аспект от изявлението на Карадайъ беше, че съгласно него периодите за оферти сред двете четения са изтекли и дебатът е затворен. Отделно той акцентира, че няма какво да приказва с " Обединени патриоти " по тематиката. Юлиян Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация не се впечатли и отвърна, че си е работа на Движение за права и свободи какво ще прави и с кого ще приказва. Той добави и, че Вътрешна македонска революционна организация ще връща поетапно надвзетото от дотации - " воеводите " имат да връщат съвсем 509 000 лв..
Субсидиите би трябвало да имат размер, с който партиите да финансират активността си и акциите си. Ако няма да могат - би трябвало отворен и транспарантен модел за финансиране, повтори позицията на Движение за права и свободи Карадайъ. ГЕРБ се съгласиха с позицията ни, че с 1 лев партиите не могат да финансират нито активността си, нито акциите. Затова предложихме да няма лицемерничене и дотацията да е нула лв. и отворено финансиране. Направили сме планове, само че в този момент няма да играем бинго, изясни Карадайъ.
" Явно задачата на отварянето на тематиката беше да се отклони вниманието на хората от същинските проблеми, тъй като страната върви по инерция ", добави той.
Карадайъ даде обещание и " в най-скоро време " Движение за права и свободи да върне надвзетото като дотация. Става въпрос за 1,6 млн. лв.. Колко би трябвало да връщат всички партии - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР