ДПС няма да сваля ГЕРБ и Обединени патриоти от власт.

...
ДПС няма да сваля ГЕРБ и Обединени патриоти от власт.
Коментари Харесай

Доган отложи гилотината за Борисов и подлогите му. Избра да не се излага България пред ЕС!

ДПС няма да смъква ГЕРБ и Обединени патриоти от власт. Този знак даде Ахмед Доган, който показва, че сега няма опозиционна партия, която да образува трайно и устойчиво държавно управление.

„ Големият проблем на държавното управление на Борисов е съдружната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Дори и това не е най-големият грях, тъй като Обединените патриоти имаха шанса да покажат и потвърдят консолидирана обществена отговорност към националните ползи в контестта на общоевропейските политики. Но таман такава значима цел не се реализира с Езика на омразата и експанзията, с Език, който възпроизвежда разделяне и опълчване “, разяснява почетният ръководител на Движение за права и свободи.

„ Доколкото разбирам този избор на съмнение няма за цел да смъкна държавното управление, а единствено да го поправя и насърчи към положителни каузи. Добре, този акт може да се изтълкува и като рутинна демократична процедура. Но в случай че вотът на съмнение мине, какво вършим? Има ли партия, която е подготвена да ръководи страната след възможни предварителни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа мощ от опозицията, която може да поеме отговорността за ръководство на страната към днешна дата. “

„ Ако задачата е „ стани да седна “, не си заслужава усилието да подложим на тестване общия ни дом. Защото, първо, че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това държавно управление няма да има по-дълъг живот от няколко месеца. И още веднъж влизаме в рисковата серпантина на предварителни избори единствено и единствено дa си намерим място в централната властова система на страната. Затова дълг на гражданското общество и на всички политически сили е да подсигуряват сигурността и стабилността на страната “, показва още в писмото си Доган.

Само преди седмица, Борисов прикани Доган да вразуми партията си. А по-късно президентството, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да проявят малко разсъдък в идващите шест месеца. Изявлението на Доган е тъкмо в този дух, само че при започване на ноември Доган даде картбланш за ремонт на ръководещата коалиция.

„ Дори и това не е най-големият грях, тъй като Обединените патриоти имаха шанса да покажат и потвърдят консолидирана обществена отговорност към националните ползи в контестта на общоевропейските политики. Но таман такава значима цел не се реализира с Езика на омразата и експанзията, с Език, който възпроизвежда разделяне и опълчване! “, показва Доган.

В началото е Словото, след това идва Делото. Словото на патриотизма сплотява и ръководи. Езикът на омразата и експанзията разделят и опълчват обществото и нацията. Поставят се под въпрос сигурността и стабилността на Държавата.

Това не е въпрос за свободата на словото, не е проблем даже за достолепието на политическия хайлайф на страната. Това е въпрос за съществуването на демокрацията в България.

България ще бъде във фокуса на значими събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и обществена отговорност е да споделяме на естествен европейски политически Език.

От особена значимост е коригиращата функционалност на медиите. Уважаеми сътрудници, представители на четвъртата власт, покажете какво можете. Дайте вашият положителен дял в общата отговорност за стабилността на България! После си дискутирайте тематиката за връзката на свободата и отговорността на Словото.

Не е по–маловажен и въпросът за вота на съмнение към държавното управление в началотo на председателството на Европейски Съюз. Доколкото разбирам този избор на съмнение няма за цел да смъкна държавното управление, а единствено да го поправя и насърчи към положителни каузи. Добре, този акт може да се изтълкува и като рутинна демократична процедура. Но в случай че вотът на съмнение мине, какво вършим? Има ли партия, която е подготвена да ръководи страната след възможни предварителни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа мощ от опозицията, която може да поеме отговорността за ръководство на страната към днешна дата. "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР