ДПС и ГЕРБ-СДС предлагат затваряне на хазартните зали в малки

...
ДПС и ГЕРБ-СДС предлагат затваряне на хазартните зали в малки
Коментари Харесай

Предлагат затваряне на хазартните зали в малки населени места

ДПС и ГЕРБ-СДС оферират затваряне на хазартните зали в дребни обитаеми места и възбрана за реклами. Двете партии внесоха предложение за изменение в Закона за хазарта.

Новите текстове плануват
хазартни зали да има единствено в обитаеми места с над 5000 поданици. Изключение има за националните курорти и обитаемоте места, намиращи се на не повече от 30 км от гранични контролно-пропускателни пунктове.

Предложенията бяха показани от зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев и зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Теменужка Петкова.

Законопроектът не разрешава рекламата в малките екрани, в медии, в това число онлайн и печатни - във всички типове медии, уточни Цонев.

Той посочи, че се позволява реклама единствено върху билбордове и то надалеч от учебни заведения, върху спортна екипировка, която не е предопределена за малолетни и малолетни, и в спортни зали.

За никого не е загадка, че през последните три години зависимостите, свързани с
хазарта, са извънредно увеличени в нашето общество. Това наложи да бъдат подхванати съответните ограничения за тяхното ограничение, съобщи Теменужка Петкова от ГЕРБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР