След четири години чакане, дългоочакваното преполовяване на Bitcoin (CRYPTO: BTC)

...
След четири години чакане, дългоочакваното преполовяване на Bitcoin (CRYPTO: BTC)
Коментари Харесай

Три потенциални печеливши от халвинга на биткойна, освен Биткойн

След четири години очакване, дълго чаканото преполовяване на Bitcoin (CRYPTO: BTC) най-сетне се състоя на 19 април. Това дава обещание да бъде още един повратен миг в историята на Bitcoin. Това е по този начин, тъй като всеки нов цикъл на халвинг нормално носи още едно рали на бичия пазар за биткойнd, както и нов връх за всички времена.

Но освен биткойн може да бъде огромен победител от халвинга на биткойн. Други три огромни спечелилия включват Coinbase Global (NASDAQ: COIN), MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) и BlackRock (NYSE: BLK). Нека да разгледаме по-отблизо.

Coinbase Global

Очевидният победител, несъмнено, е Coinbase. Първо и най-важно, началото на ново рали на бичия пазар за биткойн може да докара до връщане на вложителите на дребно към платформата за търговия с криптовалута на компанията, като по този метод изпомпва приходите на Coinbase, свързани с транзакциите. И защото възходящата цена на биткойн обичайно е добра и за по-широкия крипто пазар, евентуално ще има увеличена търговия с доста, в случай че не и всички, от повече от 245 криптовалути, които сега са листвани на борсата.

И не забравяйте за резултата от цикъла на халвинг върху апетита на вложителите за новите спот биткойн ETF. Очевидно вложителите няма да отидат в Coinbase, с цел да търгуват тези нови ETF-и. Но ето нещо - Coinbase е настойник на осем от 11-те нови спот биткойн ETF. По този метод, индиректно, Coinbase ще завоюва от вложителите, които решат да закупят тези нови спот биткойн ETF. Колкото повече пари се вливат в спот биткойн ETF, толкоз повече пари може да направи Coinbase от такси за настойничество.
 Халвингът на Биткойн към този момент е реалност: Стабилен ли е криптопазарът?
Халвингът на Биткойн към този момент е реалност: Стабилен ли е криптопазарът?

Очакването на доста специалисти е цената на най-популярната криптовалута да тръгне нагоре

MicroStrategy

Въпреки че MicroStrategy е видимо компания за корпоративен програмен продукт, тя е най-известна като най-големият корпоративен собственик на биткойни в света. Компанията купува биткойни от средата на 2020 година и сега държи повече от 214 000 биткойна в салдото си. Това е повече от 1% от всички биткойни в обращение. При днешната цена на биткойн от $66 000, тези притежания костват страхотните $14 милиарда, или към 60% от общата пазарна стойност на самата MicroStrategy!

MicroStrategy не демонстрира признаци на закъснение на своята тактика за придобиване на биткойни. Основателят и изпълнителен ръководител на компанията, Майкъл Сейлър, е прочут като един от най-големите биткойн бикове в света и той беше доста транспарантен по отношение на желанието си да има допустимо най-вече биткойни. Всъщност неговата компания неотдавна имаше две нови оферти за дълг, и двете с експлицитната цел - закупуване на повече биткойни. Ако търсите биткойн прокси акции, тогава не търсете повече от MicroStrategy.

BlackRock

И най-после, има BlackRock, най-големият управител на активи в света, с над $10 трилиона активи под ръководство. Компанията е емитент на iShares Bitcoin Trust (NASDAQ: IBIT), най-популярният от новите спот биткойн ETF-и, които стартираха през януари. За интервал от малко повече от три месеца ETF-ът мина от $0 до $17 милиарда в активи под ръководство. И можете да очаквате тази цифра да нарасне още повече, когато цената на биткойн се увеличи още повече.

Разбира се, 17 милиарда $ са " капка в морето " спрямо активите от 10 трилиона $, които компанията ръководи. Но по-голямата картина е, че водещите емитенти на ETF-и като BlackRock употребяват своите водещи биткойн артикули като метод за привличане на нови вложители. След като сте закупили iShares Bitcoin Trust, да вземем за пример, е доста по-вероятно да закупите някой от другите ETF на компанията.

BlackRock също по този начин сподели, че неговият нов биткойн ETF е единствено първата стъпка към нови продуктови нововъведения в области като токенизация на активи, която е проектирана като пазарна опция от $16 трилиона от Boston Consulting Group. Така че вложителите могат да гледат на BlackRock като на доста дълготрайна игра на всеобщото приемане на биткойн и други свързани с крипто активи.
 $1 милиард в Биткойн? Инвеститорът, който раздруса финансовия свят
$1 милиард в Биткойн? Инвеститорът, който раздруса финансовия свят

Историята на Тим Дрейпър, който влага в незнайна започваща компания

Кой е най-хубавият метод да отиграете Биткойн халвинг а?

Три разнообразни компании, три разнообразни метода да отиграете биткойн халвинга. Ако търсите компания, която е директно обвързвана с цената на биткойн, явният избор е MicroStrategy. В доста връзки MicroStrategy е биткойн ETF, маскиран като софтуерна компания. Ако обаче търсите по-разнообразна игра на цената на биткойн, Coinbase може да е по-добрият избор.

Разбира се, постоянно можете просто да купите биткойн. Ако халвингът през 2024 година наподобява на предходните три биткойн халвинга, ще бъде мъчно да се откри каквато и да е инвестиция, която има капацитета да скочи по-високо през идващите 12 месеца.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР