ДПС и Асоциацията на организациите на българските работодатели се договориха

...
ДПС и Асоциацията на организациите на българските работодатели се договориха
Коментари Харесай

ДПС най-близо до работодателите по приоритети в икономиката

Движение за права и свободи и Асоциацията на организациите на българските работодатели се договориха за ежемесечни срещи след парламентарните избори на 4 април . Това стана ясно от думите на партийния водач Мустафа Карадайъ.

Според него това е добра крачка напред в процеса на включване на свободните и дейни жители във вземането на политически решения и контрола на тяхното осъществяване - един от целите на Движение за права и свободи. Като други той открои Зеленият пакт, дигитализацията и развиването на гражданското общество.

По негови думи, с цел да се реализира ускореното икономическо развиване на страната, след 5 април има една наложителна причина - възобновяване на нормалността в политиката и на демокрацията, с цел да се възвърне държавността.

По отношение на зелената сила Карадайъ съобщи, че всички вероятни запаси би трябвало да си употребяват за ускореното икономическо развиване.
 За трайно законодателство приказваха Нинова и АОБР
За трайно законодателство приказваха Нинова и АОБР

Лидерът на Българска социалистическа партия удовлетворена от качеството на листите на партията

От своя страна Йордан Цонев напомни думите на почетния ръководител Ахмед Доган, че полюсите в политиката би трябвало да се извърнат - не администрацията и политиците да диктуват дневния ред, а работодателите и бизнесът. " Бизнесът движи стопанската система, работодателите вършат работните места и страната и нейното развиване зависят от стопанската система, която се движи от бизнеса и работодателите. Това е нашето главно верую. Бизнесът дава посоката, а не администрацията и политиците ", акцентира той.

Относно зелената сила той бе безапелационен, че този път България не би трябвало да върви след света.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев посочи, че бизнесът и Движение за права и свободи имат идентични цели на 90% в частта, касаеща стопанската система.

Той уточни, че през годините работодателите са срещали сериозна поддръжка в Народното събрание от Движението и е нямало разлики. Според него трябват законодателни начинания, които да поддържат бизнес средата след изборите.

" Движение за права и свободи е една от партиите, които най-активно и доста оказва помощ на българския бизнес. Като хрумвания сме най-близо един до различен ", безапелационен бе Домусчиев.

Оценката му беше доказана и от социолога Кънчо Стойчев. Той уточни, че в работодателските среди се приказва за нуждата от догонващо развиване.

" Не желаеме нашата страна да се ръководи от някой, който приказва за напредък от 1-2%, тъй като това ни обрича на закъснение. Трябва да ръководи оня, който се ангажира с напредък от 6 и повече % ", акцентира социологът.

По мотив клетвите на някои политически сили, че ще ръководят без Движение за права и свободи, Стойчев изрази неразбиране въз основата на какви причини се отхвърля дадена партия.

По негови думи работодателите имат най-голямо съвпадане точно с Движение за права и свободи като партия по всички стопански въпроси. Ние сме единни с Движение за права и свободи в тезата, че на България й е належащо догонващо развиване, посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР