ДПС адвокат на г-н Борисов няма да става, но ще

...
ДПС адвокат на г-н Борисов няма да става, но ще
Коментари Харесай

Цонев: Не сме адвокати на Борисов, но ще защитаваме всеки репресиран

ДПС юрист на господин Борисов няма да става, само че ще пази всеки, против който има упражнена принуда, полицейщина и той е преследван не по закон. За нас не са празни думи, че всеки е почтен до доказване на противното. Това съобщи в декларация от името на ПГ Движение за права и свободи заместник-председателят ѝ Йордан Цонев.

Той уточни, че нарушаването на закона и полицейщината, е почнало с ръководството на ГЕРБ, когато по думите му органите на страната са били превърнати в " бухалки " против бизнеса и елементарните жители и са били превърнати в инструмент за печелене на избори. Движение за права и свободи упорства на това да се постави край, се показва в декларацията.

Относно спазването на върховенството на закона, от Движение за права и свободи показаха, че това би трябвало да стане без реваншизъм – отводът от реваншизъм е основополагащ принцип, върху който е конструирана партията Движение за права и свободи, напомни Цонев. Ние няма да ставаме юристи на никой, ние от Движение за права и свободи сме за това, който е погазил закона, да отговоря, само че това би трябвало да става по законовите процедури, добави депутатът.

Алармираме ви толкоз месеци, че вътрешният министър в двата служебни кабинета прави беззакония, съобщи Цонев и добави, че под маската на борбата за правдивост и правда доста постоянно се случват репресии. Цонев изясни, че Движение за права и свободи не е желало да вземе отношение по отношение на снощния арест, тъй като от придвижването не знаят, на какво съображение е осъществена снощната процедура. Не знаем дали това е в границите на законността или не е, добави той.

Цонев съобщи, че в случай че се наложи Движение за права и свободи ще пази и сегашните министри и настоящия министър председател, тъй като по думите му, откакто властта свърши и идва отговорността. Тази отговорност би трябвало да бъде търсена без реваншизъм, настоя депутатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР