Дойде сезонът на любимите ни пътувания и ние стягаме багажа

...
Дойде сезонът на любимите ни пътувания и ние стягаме багажа
Коментари Харесай

Три дестинации, за които да стегнеш куфарите тази пролет

Дойде сезонът на обичаните ни пътувания и ние стягаме багажа с голямо неспокойствие. Знаем, че и на теб ти се приключенства, по тази причина подреждаме най-ексклузивните пролетни дестинации за 2023 година и те съветваме – не се бави! Човек е човек единствено когато е на път, напомня каналът Vbox7.

Ето ги и тях:

Лима, Перу

Перу и неговата столица Лима бяха оповестени за най-хубавата травъл дестинация за 2023 година от Lonely Planet. Лима е ситуирана в алувиалната котловина на историческата река Римак, на пустинния и висок тихоокеански перуански бряг. Дом на близо 9 милиона поданици, градът ще те очарова със общоприетите музеи, галерии и кулинарни изкушения. Съветваме те да посетиш Плаза Майор – необятен площад, който е историческият център на Лима и най-логичната насочна точка за разглеждане на забележителности. Не пропускай още църквата с катакомбите Конвенто де Сан Франциско, Катедралата на Лима, кварталът Miraflores, Museo de la Nacion и Пирамидовият храм на Huaca Pucllana.
                             

Умбрия, Италия

Област Умбрия в Италия е наричана още дребната сестра на Тоскана. Това е една от най-красивите области на Ботуша –  история, природа, вино, кухня, тук всичко е събрано в едно. Умбрия е територията в Италия с най-вече непокътнати крепости от средновековието, а жителите й се славят със своето гостолюбие. Кухнята пък е една от най-хубавите в цялата страна. Очаква те пиршество с глиганско, еленско, необикновено направените домашни дивечови колбаси, луксозно вино и какво ли още не. Умбрия е с най-вече рандеман на кафяв тип трюфел и тук множеството от ястията употребяват мирис от трюфели. Една от най-известните пасти е „ Pasta alla Norcina “. 
                             

Фукуока, Япония

Думата „ фукуока “ се превежда като „ благополучен рид “. Фукуока е едно от най-големите пристанища в страната и най-голямото в югозападната част на Япония. През последните години управляващите интензивно развиват туризма, по тази причина тук буквално  идват хиляди туристи. Най-удобното време за посещаване на острова е интервалът от октомври до февруари, тъй като по това време изненади под формата на тайфуни липсват. Някои от по-известните забележителности са – най-старият будистки храм Схофуку, където се вършат огромни церемонии за чай, руините на замъка Фукуока и парк Maizuru, канала „ Град Хаката “ и кулата Пу Куок.
                             
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР