Дойде ли 8 декември, празнува половин България. Студентския празник отбелязват

...
Дойде ли 8 декември, празнува половин България. Студентския празник отбелязват
Коментари Харесай

8. XII. е - няма бивши студенти, всички празнуват

Дойде ли 8 декември, чества половин България. Студентския празник означават уместно както актуалните, по този начин и тогавашните ученици на вузовете. Заведенията в огромните градове и по националните зимни курорти напряко се пукат по шевовете от напора на академична юноша, жадна за ваучър точно на значимата дата. А на множеството места празненствата не престават по 2-3 дни. А и към момента никой не мисли за наближаващата сесия, която е чак другия месец.

Според националната статистика учащите се у нас студенти за образователната 2017/2018 година наброяват 230 000. От тях мъжете са към 106 000, а дамите - 124 000. Както би споделил някой зевзек - за всеки мъж във вуза има по колежка и кълка. Така или другояче на днешния ден цялата академична юноша се отдава на празненства по заведения за хранене, нощни заведения, хотели и курорти.

Данните на Национален статистически институт сочат, че общата численост на дипломираните висшисти в България е близо 1,1 милиона, което съставлява над една трета от популацията на страната, което е в работоспособна възраст. Всички тези хора, с дипломи за висше в джоба, през днешния ден също означават празника по един или различен метод. И тъй като те също не са изгубили университетския си дух, сигурно може да се твърди, че някогашни студенти няма.

Купонът става още по-внушителен, когато към най-образованите българи се прибавят техните родственици, другари и познати, употребяващи случая, с цел да честват дружно с тях.

По този мотив „ Марица “ реши да разпита какви са били като студенти някои от най-известните пловдивчани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР