Дойче велеВече е време за другите; Мъжът ми не е

...
Дойче велеВече е време за другите; Мъжът ми не е
Коментари Харесай

В Украйна протесират: Мъжете ни вече нямат сили да се бият на фронта

Дойче веле

" Вече е време за другите " ; " Мъжът ми не е заложник " - с сходни плакати съпруги на украински бойци стачкуват на Площада на независимостта в Киев. Те желаят мъжете им да получат опцията да изоставен армията, тъй като към този момент са изцяло изтощени, споделя в репортаж по тематиката немската обществено-правна телевизия АРД.

Съпругът на Хана Бондар, която е част от митинга, е от 21 месеца на фронта. Той към този момент няма сили, споделя дамата пред кореспонденти на АРД. Подобно на доста други, и той се е записал непринудено в армията още при започване на войната.

" Смятахме, че след година и половина ще има опция за демобилизация, както беше през 2015 ", споделя Юлия Павлиенко, чийто брачен партньор също е на фронта. От тогавашната висока мотивация на техните мъже не е останало доста, споделят дамите. Непрекъснатите боеве ги изморяват. Както показва Юлия Павлиенко, мъжът ѝ към този момент желал единствено да оцелее, нямал повече сили да се бори.

Системни проблеми с набирането на нови бойци

В момента на украинското управление му се постанова да се оправя със систематични проблеми, показва АРД. На фронта не доближават опитни бойци. Същевременно доста мъже се укриват от управляващите, с цел да не бъдат мобилизирани, други заплащат за свободата си. Има и такива, които биват залавяни на улицата и изпращани в армията - а това нерядко става с потреблението на сурови способи, показва немската медия. Украинското държавно управление е насила да взима непопулярни решения, счита ветеранът Йевхен Дикий, който е боен специалист.

Подобно на демонстриращите дами Дикий също предлага службата в армията да е с лимитирана дълготрайност. Две години са изцяло задоволителни, счита той. Но според сегашните разпореждания службата е безкрайна. Който се запише непринудено за фронта, получава еднопосочен билет за войната. Със сигурност би трябвало да се положат още старания, споделя Дикий, акцентирайки, че никоя страна в света не е печелила толкоз огромна война единствено с доброволци.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР