Дойче банка обяви в понеделник, че нейните печалби и приходи

...
Дойче банка обяви в понеделник, че нейните печалби и приходи
Коментари Харесай

Дойче банка прогнозира доста по-добри печалби и приходи

Дойче банка разгласи в понеделник, че нейните облаги и доходи за второто тримесечие ще надвишават доста междинните прогнози на финансовите пазари, което би представлявало добра вест за опитите на новия основен изпълнителен шеф на водещата немска банка да съживи водещия немски заемодател, заяви организация MarketWatch.

Банката чака за посочения интервал чиста облага на стойност от към 400 млн. евро спрямо много по-ниската консенсусна оценка на анализатори и икономисти за облага от едвам 159 млн. евро. Голямата немска финансова институция също по този начин чака облага от 700 млн. евро преди облагането с налози спрямо осреднена прогноза на стойност 321 млн. евро и предвижда доходи през второто тримесечие в размер на 6,6 милиарда евро - над междинната оценка за доходи на стойност към 6,4 милиарда евро.

В отговор на тази информация акциите Deutsche Bank AG нарастват с цели 7,18% към 10,34 евро за една акция, като формалният финансов доклад на немския заемодател ще бъде показан на 25-и юли.

По-добрите планирани данни са факт в миг, когато назначеният през април нов основен изпълнителен шеф Кристиан Севинг се пробва да съживи закъсалата немска банка след три поредни години, белязани с финансови загуби, понижен пазарен дял и огромни стратегически промени и промени.

Трябва обаче да се има поради, че макар плануваните от банката по-добри финансови резултати за второто тримесечие, те няма да се разграничават значително от нейния доклад тъкмо преди година, когато облагата беше в размер на 466 млн. евро, а приходите - за 6,6 милиарда евро.

Днешното изненадващо изказване на Дойче банк хвърля известна светлина върху напъните на немската кредитна институция да понижи разноските и да усили облагата. Според банката нелихвените разноски се чакат да възлязат на към 5,8 милиарда евро спрямо пазарните прогнози за 6 милиарда евро. Дойче банка също по този начин уточни, че дейностите по преструктуриране са се развили бързо през второто тримесечие, като броят на личния състав на цялостно работно време е намалял с почти 1 700 до малко над 95 400.

Дойче банка също съобщи, че нейното съответствие на така наречен " личен капитал от първи ред " (tier 1 capital ratio), което се употребява като мерило за финансовата адекватност, се чака да бъде към 13,6% в съпоставяне със междинната консенсусна оценка за 13,3%. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР