"Дойче банк" е предоставила на близо 1000 инвестиционно-банкови клиенти срок

...
"Дойче банк" е предоставила на близо 1000 инвестиционно-банкови клиенти срок
Коментари Харесай

Дойче банк прилага нови мерки срещу прането на пари

"Дойче банк " е предоставила на близо 1000 инвестиционно-банкови клиенти период от месец, с цел да дават информация за собствеността на техните компании, както и друга съответна документи. Тази акция за събиране на данни е част от опита на банката да запълни позволени пропуски при спазването на избрани условия, свързани с предотвратяването на вероятни канали за пране на пари и финансиране на тероризма.

През последните седмици писма, озаглавени "Познавайте вашия клиент ", са били изпратени до мениджъри на активи и корпоративни клиенти като част от продължителни многогодишни старания на банката. Клиентите би трябвало да дават информацията до края на месец юни или рискуват да им бъдат отказани от нови заеми и други банкови услуги, с цел да се предотврати изпирането на пари и други финансови закононарушения от страна на клиенти на банката.

"Това е общоприетоо съобщение, което е изпратено на хиляди клиенти в международен мащаб, " съобщи представител на "Дойче банк ", представен от The Wall Street Journal. Писмата "Познавайте вашия клиент " са фокусирани върху звеното за транзакции на световната банка, което отпуска пари на компании за финансиране на техните международни търговски потоци и обработва интернационалните парични прехвърляния за банки, други корпорации и държавни управления.

През последните години "Дойче банк " имаше многократни пропуски в битката с финансовите закононарушения и претърпя крах в контрола на прането на пари. Това докара до сключването на скъпоструващи съглашения с регулаторните органи, също и до нови следствия от тяхна страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР