Доволна съм от първите сто дни на правителството, най-малкото трябва

...
Доволна съм от първите сто дни на правителството, най-малкото трябва
Коментари Харесай

Илияна Йотова с оценка за 100-те дни на кабинета Петков

Доволна съм от първите 100 дни на държавното управление, най-малкото би трябвало да отчетем обстоятелството, че не си припомням в последните 32 години от прехода толкоз комплицирана обстановка и рецесии, които безусловно застъпват една след друга всеки ден. Това сподели пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова, откакто взе участие в панихида в столичния храм „ Св. Николай Софийски “ във връзка Деня на Тракия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според нея държавното управление е посочило решителност да се бори с корупцията, с инфлацията, само че това са единствено към момента декларирани планове, чакам идващите месеци положителните планове да станат положителни резултати, акцентира вицепрезидентът.

За забавянето на промените Йотова уточни, че има справедливи и субективни условия. Аз съзнавам сложността на една четворна коалиция, в която са събрани политически партии с разнообразни възгледи, оферти и цели, само че към този момент тази амалгама се получава, изясни тя. Що се отнася до законодателната активност, несъмнено там има какво още да се желае – и по отношение на бързината на планове, и за това да се почисти кои законопроекти са нужни сега и настоящи за страната, добави вицепрезидентът.

Според нея в ръководещата коалиция няма " пропукване ".

Не може да има пресечни точки сред работата на българската прокуратура и Министерство на вътрешните работи, това излиза наяве изключително след случая със задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, счита вицепрезидентът. Това, по думите й, е доста тежка диагноза за нас като страна. Стана ясно, че там, където Министерство на вътрешните работи предлага някакви решения, те не се одобряват от страна на прокуратурата и назад, означи Йотова.

Тя е уверена, че България не би трябвало да изпраща оръжие за Украйна. По думите й решението за усилване на отбранителните качества на НАТО е крачка в вярната посока, само че това не значи присъединяване във война.

Йотова означи още положителната вест, по думите й, от нощес, че Европейска комисия е подготвена да одобри Плана за възобновяване и резистентност. Дава ми вяра, че до края на 2023 година България ще може да отбрани своите планове, с цел да могат да се получат нужните средства, сподели тя.

След панихидата в храма „ Св. Николай Софийски “ вицепрезидентът участва и на обичайното честване-поклонение пред паметника на Одринската епопея, отдадено на Деня на Тракия.

На 26 март още веднъж сме тук, с цел да сведем глави, да се преклоним пред подвига на славните българи преди 109 години, сподели в словото си Илияна Йотова. Само за два дни Одринската цитадела пада, напомни тя. Одринската епопея ще остане вечно в българската история, записана като една от най-големите ни победи, записана със златни букви, акцентира още Йотова. По думите й паметта на тракийци би трябвало да бъде защитавана. Кой можеше да допусна, че в 21-и век още веднъж ще сме изправени пред война, пред бежанци, уточни Йотова.

Трябва да подадем ръка на всички тези, които търсят и ще потърсят заслон в родината ни, тъй като никой не е застрахован, уверена е вицепрезидентът Илияна Йотова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР