Доверието на купувачите в супермаркетите пада до най-ниското ниво след скандала с конското месо

...
Това се случва, тъй като много домакинства се борят с
Коментари Харесай

Това се случва, тъй като много домакинства се борят с високата инфлация, като данните от вторник показват, че цените на храните все още растат по-бързо от заплатите.

Което Месечният инструмент за проследяване на информация за потребителите на ? даде на сектора „оценка на доверие“ от 30, от неговата скала от -100 до 100.

Това е най-ниското, откакто резултатът от 24 беше записан след разкриването му през февруари 2013 г., че конска ДНК е била открита в замразени говежди бургери и лазаня, продавани в някои магазини.

Около 85% от анкетираните 2000 души също казаха, че се притесняват от разходите за храна.

Ръководителите на най-големите вериги супермаркети в страната, включително Tesco, Sainsbury's, Asda и Morrisons, категорично отхвърлиха обвиненията, че са експлоатирали инфлацията, като са повишили цените повече от необходимото, за да увеличат печалбите си.

Преглед от регулатора на конкуренцията и Markets Authority също изчистиха хранителните магазини от печалби миналия месец, но установиха, че някои търговци на дребно не показват цените толкова ясно, колкото трябва.

Прочетете повече:

Разширеният ULEZ идва в сила в Лондон
Основателите на M&C Saatchi залагат £1 милион за богатствата на рекламните агенции

Кейти Алпин, ръководител на стратегическото прозрение в Which?, каза: „Месец след месец на скок в цените на храните се довериха на супермаркетите се сринаха до 10-годишно дъно - сравнимо с мрачните дни на скандала с конското месо.

„Цената на седмичното пазаруване сега е наравно със сметките за енергия като най-голямото притеснение за милиони домакинства.

„Супермаркетите имат силата да облекчат огромния натиск, пред който са изправени купувачите, особено семействата и тези с ниски доходи, като поставят евтини бюджетни артикули в стотици по-скъпи магазини.

< p>"Кое? изследването установи, че тези магазини рядко, ако изобщо имат най-евтините продукти."

Проучването установи също, че 78% от потребителите са променили навиците си за пазаруване в отговор на по-високите цени на храните, като 54% ​​купуват по-евтини продукти - докато 24% казаха, че са останали без някои храни.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР