Довършителните дейности по интерконектора с Гърция вероятно са завършени на

...
Довършителните дейности по интерконектора с Гърция вероятно са завършени на
Коментари Харесай

Газовата връзка с Гърция, която Кирил Петков „откри“ през лятото, още не е 100% завършена

Довършителните действия по интерконектора с Гърция евентуално са приключени на 90%, изясни през днешния ден служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Затова в министерството се събраха на диалози със строителя и компанията оператор, с цел да обсъдят какви действия остава да се довършат. Сред тях са полагане на авариен оптичен кабел, което към този момент е в напреднала фаза. Очакванията са това да се случи до края на тази година, а през януари да бъде въведен в употреба. Изпълнителният шеф на ICGB, компанията оператор на газовия интерконектор, обясни, че действието на преноса на природен газ по тръбата не е застрашено. По последни данни през газопровода минава 1,5 милиарда куб. м. синьо гориво.

По трасето от 151 км би трябвало да се извършат и ревизионни ограничения, както и антикорозионни действия, които да защитят околната среда, само че и самото оборудване. Има проблем и с път, който води до газопровода, само че той е обвързван с кадастъра и подробния организационен проект, а не с неговото положение. Министърът увери, че като се изключи този път, се работи по всички останали действия до цялостно довеждане докрай на плана.

Следващата седмица следва нова среща за уточняване на крайните периоди за строителство.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР