Доцентът по журналистика в Университета за национално и световно стопанство

...
Доцентът по журналистика в Университета за национално и световно стопанство
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС размисли: Доц. Осиковски е върнат на работа

Доцентът по публицистика в Университета за национално и международно стопанство (УНСС) Мартин Осиковски е възобновен на работа след недоволството поради отстраняването му.

От УНСС оповестиха, че решението за връщането му на работа е взето след серия от срещи и съвещания на ректорското управление с представители на разнообразни университетски звена в УНСС, както и с управлението на катедра " Медии и публични връзки ".

Осиковски беше беше уволнен дисциплинарно предходната седмица. До това се стигна, откакто той в университета на 2 април в символ на митинг против политическа пропаганда в кампуса при предизборно посещаване на премиера Бойко Борисов.

" Университетите, с които животът ми е обвързван от млади години и в които съм учил, прелестните студенти, с които работя, и законите на Съвестта не ми разрешават да подмина това с нехайство – иначе не мога ", написа тогава Осиковски във Facebook. Той се възмути, че е позволено " един български университет да се трансформира в снимачна площадка за #ЖипкаTV ". " Намирам това за обидно във връзка с автономията като цяло, на толкоз доста хора, които работят или учат тук и които се усещат, меко казано, дискомфортно от това, че несъзнателно са превърнати в домакини на предизборна обиколка точно на последния ден от предизборната акция на Политическа партия ГЕРБ ", написа преподавателят на 2 април.

Вместо да даде пояснения за предизборното посещаване на Борисов, управлението на университета реши да накаже доцента. Седмици след изборите със заповед на ректора на УНСС проф. Димитър Димитров доцентът бе на Кодекса на труда за " корист с доверието на работодателя " и " корист с доверието и уронване на положителното име на предприятието ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР