Доц. Зафер Оркун Токташ консултира безплатно в София на 7-8

...
Доц. Зафер Оркун Токташ консултира безплатно в София на 7-8
Коментари Харесай

Нови методи и технологии в неврохирургията повишават безопасността за пациентите


Доц. Зафер Оркун Токташ съветва гратис в София на 7-8 февруари

„ В наши дни, познанията в региона на неврохирургията се удвояват съвсем на всеки 3 години “, твърди един от най-търсените неврохирурзи в Турция, доцент Зафер Оркун Токташ. Доц. Токташ лекува хора от целия свят, в това число и над 100 български пациенти през последните години. В пъти повече са хората, потърсили го за консултация или второ мнение. Сред тях са главно пациенти с тумори на мозъка и гръбначния дирек, вродени аномалии, спина бифида и такива, които се нуждаят от интервенции за промяна на гръбначна, лумбална или цервикална херния.

На 7 и 8 февруари 2020 година топ експертът още веднъж ще организира безвъзмездни съвещания в София за български пациенти. Той ще гостува у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината.

Сред най-запомнящите се случаи на български пациенти доцент Токташ показва историята на 55-годишна жена, обърнала се към него за интервенция, с сложена диагноза лумбална херния и мощни болки, поради които не можела да върви. След неврологичен обзор обаче експертът се усъмнил в находките и отказал интервенция за дискова херния. Вместо това предложил ЯМР-изследване на гръбначния дирек, тъй като досега дамата имала направено нагледно проучване единствено в региона на кръста. Ядрено-магнитният резонанс посочил съществуването на израстък в спиналния канал. Първоначално пациентката и цялото й семейство били шокирани от новата диагноза. Но незабавна микрохирургична интервенция, извършена с добра подготовка и модерни технологии, разрешила туморът да бъде отхвърлен напълно. Още след изписването от болничното заведение, вместо да се прибере вкъщи, дамата останала със фамилията си на отмора край морския бряг, с цел да отпразнуват триумфа. Днес тя върви без проблеми и води нормалния си живот, показва неврохирургът.

Всичко това става допустимо с помощта на нововъведенията в региона на неврохирургията, които разрешават на актуалните клиники да се възползват от съвременни технологии и способи, работещи в интерес на техните пациенти, показва доцент Зафер Оркун Токташ . Сред последните новости е да вземем за пример радиохирургията с Гама нож Icon – едно от най-новите и най-скъпи устройства, което се употребява за безкръвно лекуване на мозъчни тумори и артериовенозни малформации, и в доста случаи предотвратява нуждата от отворена интервенция при надълбоко ситуирани мозъчни лезии. Интраоперативното мозъчно картографиране разрешава предпазването на значими сектори от мозъчната кора по време на интервенция и надлежно запазването на жизненоважни функционалности. Система за мониториране оказва помощ за елиминиране на риска от парализа при сложни гръбначни интервенции. Мозъчна и гръбначна навигация дава опция на хирурга да начертае маршрута по време на мозъчна интервенция и дава 3D изображение на надълбоко разположените мозъчни структури. Интраоперативният ултразвук разрешава разграничение на туморните от мозъчните тъкани и дава информация в действително време. ЯМР-трактографията демонстрира връзките сред тумора и невралните структури преди хирургична интервенция, което дава опция на неврохирурга да дефинира допустимо най-безопасния хирургичен маршрут. 4D ЯМР ангиографията съставлява неинвазивен способ и в доста случаи замества стандартната ангиография.

„ Всички тези нови способи и технологии работят дружно в ръцете на нашия умел екип. Индивидуалният метод, създаден за всеки съответен пациент, изисква доста старания, само че подсигурява висока степен на сигурност и успеваемост по най-съвременни стандарти “, твърди доцент Токташ.

Доц. Зафер Оркун Токташ е създател е на редица научни материали в региона на гръбначно-мозъчните болести и един от най-авторитетните експерти в южната ни съседка за лекуване на мозъчни и гръбначни тумори, дискови хернии, сколиоза и гръбначни деформации. През 2014 година е взел участие в научно-изследователски действия в Харвардския университет. Към момента преподава в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и приема пациенти в лечебни заведения „ Медикъл Парк Пендик “ и „ Медикъл Парк Гьозтепе “.

Пациентите, които желаят да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация с доцент Зафер Оркун Токташ на 7-8 февруари в София, би трябвало да се запишат авансово на тел. 0878 50 09 40 или 0879 977 402, както и да дават медицинските документи, с които разполагат досега.

 

 

Повече за „ Медикъл Караджъ “:

Мисията на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ е да подкрепя пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведенияпо целия свят, в това число в Турция, Германия, Испания, Австрия, Израел, Чехия, Съединени американски щати, Гърция и други Благодарение на построените партньорски взаимоотношения с клиники в целия свят и на насъбрания опит, „ Медикъл Караджъ “ може да даде благоприятни условия за второ здравно мнение, диагностика и лекуване за всяка диагноза.Здравно-информационният център спомага във всеки стадий от лекуването – както за връзката с клиниките, по този начин и за организацията към пътуването, като услугите са изцяло безвъзмездни за пациента.

 

Повече за Medical Park :

Болнична група „ Медикал Парк “ (Турция) е основана през 1993 година, учредена на философията, че „ Здравето е главно право на всеки “. Днес сплотява 31 лечебни заведения в 17 града, което я прави най-широко публикуваната болнична мрежа в Турция, и лекува пациенти от над 70 страни. Всички лечебни заведения от веригата „ Медикал парк “ не престават да работят под девиза „ Здраве за всеки “, като дават качествени, само че налични медицински услуги за всички хора, без значение от техния обществен статус и принадлежност. Всички те работят по интернационалните стандарти, като употребяват най-съвременните способи в медицината.

 

*публикация

 

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР