Доц. Кунчев обясни какво се случва с коронавируса у нас.Започна

...
Доц. Кунчев обясни какво се случва с коронавируса у нас.Започна
Коментари Харесай

Доц. Кунчев за коронавируса: Започна да се нагнетява излишно напрежение

Доц. Кунчев изясни какво се случва с ковид у нас.

Започна да се нагнетява едно напрежение, само че не виждам съображение по тази причина. По-голяма част от България е на нулев стадий, няколко области са на първи стадий, а в него се планува носене на маски в лечебни, здравни заведения, обществени домове. Това съобщи държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред БиТиВи.

В рамките на днешния или утрешния ден Министерски съвет ще одобри новият пандемичен проект, където са написани всички ограничения за всеки един стадий на разпространяването на ковид, изясни доцент Кунчев.

Заболеваемостта пораства, само че обстановката е друга от тази в последните две години с две неща - характерността на вируса се промени, по-лесно се предава, но протича доста по-лесно. Ние сме към този момент много по-подготвени, имаме ваксини и лекарите са доста по-уверени да слагат диагнози и да лекуват, посочи той.

Доц. Ангел Кунчев добави, че всевъзможни ограничавания за опциите за диагностика са нездравословни. За него е вярно персоналният доктор да има бързи антигенни проби и пациентът, когато не е добре с едно посещаване при персоналния доктор, да бъде тестван, написа Novini.bg.

Той увери, че има задоволително количества от всички ваксини. Хората виждат, че когато има директна нова заплаха взимат ограничения, счита здравният контрольор. Ваксините ни пазят задоволително, с цел да не възникне тежко заболяване или гибел, само че не значи, че откакто се слагат и забравяме за всичко. Новите разновидности на Омикрон заобикалят имунитета след преболедуване. Не е толкоз съдбовно, че ще се срещнат с вируса стотици хиляди хора, а да не се губят човешки животи, сподели доцент Кунчев. Той чака до август да продължи летния пик на ковид и след това да има спад. Въпросът е какво ще се случи през септември месец и дали няма да има нова вълна, предизвести Кунчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР